Törölt nick Creative Commons License 2003.07.27 0 0 174
Sziasztok!
Látom nem volt itt unalom, amíg kint voltam!:)
Hát mit mondjak! A várakozásomat meghaladó embertömeg volt a paradicsomban az elmúlt napokbna! Csoport csoportot ért! Miután a Flóra Hotelban elszállásoltuk magunkat. megállapítottam, hogy ez valamikor egy jó kis szakszervezeti üdülő lehetett, csak már a fénye kopott meg:)) A bútorok is a hetvenes éveket idézték stílusban és minőségben is! Ezért az árért egy magánpanzióban még TV-t és minibárt is adtak volna! Sajnos - más lehetőség nem lévén - ezt kellett elfogadnom!:) Nem ajánlom nagyon senkinek a 19 eurós árat éjszakánként reggelivel! Az első túránk, mivel a családom még sohasem volt itt a Tamásfalvi kilátóhoz indult! Ha láttatok volna tömeget odafent! Alig lehetett egy jó fotót készíten, mert mindenol emberek tucatjai, akik kiabáltak, ettek, cigiztek és rohangáltak! NEm volt semmi! Szerencsére az átlag túrista miután kiordibálta magát a sziklán, visszafordul és lemegy Cingow-ba! Mi a zöld jelzésen - kissé meredek de nagyon szép erdei úton lementünk a Fehér patak és a Hernád torkolatához, ahonnan felnézve csodálatos a Tamásfalvi kilátó! Jó félórás sétával visszamentünk, majd a parkolóban egy nagy és hideg sörrel fejeztük be a napot! Finom volt, hideg és olcsó! Mindenhol 20-22 sk a korsó sör!!! Ezután vissza a Flórába, hogy megfürödve - némi langyos vízben - el tudjunk menni Spiska Nova Ves-be egy jó vacsorázni!
Zoli! Ezek a knédlit úgy rejtik előlünk, mintha féltenék! Alig tudtam kicsikarni belőlük egy óriási adagot!:) Először azt mondta a pincér, hogy nincs, de kiderült, hogy van, csak olyan vadasszerű hússal! Finom volt! A Zlatky Bazan-nal még inkább!:))
Másnap Kéken Hernádáttörés végig a folyó partján. Indulás után leszakadt az ég! Mit mondjak! Úgy esett, mint ahogy Medárd-kor kellett volna! Mire a hídhoz értünk - ahol a jelzések találkoznak - már folyta rajtunk a víz! Ezután kezdődött az igazi út, Klastoriskó! Hát tavaly voltam már itt száraz időben! Azért így szakadó esőben ez sokkal izgalmasabb! Szerencsére az eső sok csoportot elrémisztett, így szinte csak mi voltunk a szakadékban! Mire felértünk a fensíkra jól eláztunk és már nagyon vártuk, hogy a vendéglőben igyunk valamit! Itt ért a legnagyobb meglepetés, mert kb 50 ember állt kint az esőben és várt arra, hogy beengedjék oda, mert hogy tele volt! Éltél már ilyet!? Fél órát vártunk, de még voltak előttünk vagy huszan!! Úgy döntöttem, hagyjuk a fenébe és menjünk le! Elindultunk a kék jelzésen vissza Cingow felé, de közben szakadt az eső! Hát mint mondjak, erre még nem jártam. Egy rövid fensíkon átgyalogolt rész után, valami iszonyatos meredek és ebben az esőben csúszos részen gyalogoltunk majd másfél órát, mire leírtünk a már jól ismert Fehér patak - Hernád találkozásához! Ezután az ismert úton a szállóhoz gyalogoltunk! Hihetetelen módon a víz is követte az időjárást, mert már túllépte a 30 fokot! Talán érezték, hogy az esőben többre van szükség, mint egy langyos zuhany!!! Pihentünk, majd Smizany-ban vacsoráztunk a tamplommal szemben lévő kisvendéglőben! Minden finom volt, de se knédli, se gőzgombóc! De légy az volt rendesen!:) Érdekes, nem hiszem, hogy van magyar étterem, ahol paprikás csirke ne lenne! Nem?:)
A harmadik napon Dobsinát terveztük, de a fiam teljesen elkábult a Tátra látványán, ezért egy merész fordulattal Tátra Lomnic felé vettük az irányt! Sajnos felhős volt az idő, ezért nem volt minden csúcs látható! Ez a kisváros egy csoda! Minden részében látható a vendégvárás! Csodaszépek a parkok, és kedvesek az emberek! FElsétáltunk - ellentétben a kényelmes túristákkal - a Lanovkához, és egy 10 perces úttal felmentünk az első szintre! Gyönyörű! Sajnos a lányok nem akartak feljönni, ezért csak a fiammal egy gyors forduló, majd máris jöttünk vissza! Azt hiszem a következő alkalommal inkább felmegyek gyalog. Nagyon szép az útvonal, ahogyan a lanovkából láttuk! Mellesleg 220 sk volt egy forduló az első pontig, ami 1170 m-en van! Egyelőre ennyi, majd ha még leülepszik írok! Zoli! A képeket kidolgozom, lekicsinyítem és elküldöm! Tégy velük belátásod szerint!
Ha van aktuális kérdés - írjatok!
KL