Tonio117 Creative Commons License 2003.07.25 0 0 87
Kedves TaNGó!
Megkísérlek korrekt választ adni a kérdéseidre. Valószínüleg azért küldték akkor, és azt az autót, mert feltételezték, hogy az ön álltal említett egészségügyi intézmény is betartja a szabályokat és: ad1 Rendelkezik ügyeletes orvossal ( ez egy idősek otthonában is kell, tekintettel arra, hogy itt idős, beteg emberek vannak!)
ad2 Ez az orvos rendelkezik a szükséges felszereléssel, és el tud látni egy beteget. ( sajnos ez nem így szokott történni. Leginkább az orvos távolléte miatt a nővérke szokott beutalót írni az ő nevében, és beteg szállítást kérni.)
ad3 A mentés és a betegszállítás két különböző történet. Amit ön említ az egy betegszállító kocsi volt amiben ha minimális is, de van felszerelés.
A mentésben résztvevő autók felszerelése világviszonylatban is jó. Az ön által említett gyógyszer a rohamkocsikon rendelkezésre áll. Ennek az alkalmazása azonban nem annyira egyszerű mint ahogy ön említi. Nagy sok kizáró tényező van amik megléte kizárja a szer alkalmazását.
Az amerikai ellátási séma egyébként sem jó példa. Itt nem a beteget visszük az ellátás helyére, hanem az ellátást visszük a helyszínre. Az ottani kocsin paramedic van komolyabb beavatkozási jog nélkül.(csak a kórházi orvos utasításait követheti!)Nálunk a rohamkocsin szakorvosok dolgoznak.Mind a két séma jól működik, csak mások az alapok.
Előzmény: Törölt nick (81)