Hat, nekem mindegy.
Egy darabaig sem eladni, sem levagni nem fogiok egyet sem. Minden esetre masszemmel kezdek nezni rajuk. :)) ...-jaj, de aranyosak lettek hirtelen!
Ha nekem az lenne a hobbim, hogy tyukolakat fotozgassak, akkoris karacsonyig kellene varnod egy ilyen kepre. :)
Selymi tyukhazat ezeddig egy darabot lattam. A rokonet.
2 m magas epitmeny, ugy 100 negyzetmerre saccolom. A hatso falat teljes hosszusagban es magassagban ketrecek sora teritette be. Minden sor (emelet) elott parkany es ulofa (rud). Letrak helyett kivagott fak (3) voltak elhelyezve, mint ha csak onnan nottek volna. Persze kiszaradtak mar reg, de az agaik elerik a legfelso sorok ketreceinek ajtajait is. Igy a ketrecekbol a perkenyokra kilepo tyukok, agrol agra repdesnek le a foldig. A ket oldalfalat szinten ketrecek sora fogja kozre. Az igy "U" alakban kialakitott emeletes ketrecsorok altal kozrefogott ter jelenti a setateret, ahol onitatok es onetetok vannak, lathatoan ossze-vissza elhelyezve. Az etetok kisse magasak, nem kozvetlen a fodon allva esznek hat belole, hanem egy rudra kell felugorjanak, ha enni akarnak. A bejarathoz kozel pedig egy betonbol keszitett furdo terpeszkedik. (Apro kavicsokkal,...vagy mivel(?) feltoltve) Egyszerre csak a hasonlo koruak vannak a ketreceikbol kiengedve, aztan csere. Ezt nem tudom mikeppen osztja be, vagy szabalyozza. A talaj kb. 10cm magasan szaraz bambusz fuvel (bambusz fu vekonysagra vagdalva), van leszorva, ami durva fureszporral kevert. Aztan itt-ott keresztbe vetetett ulorudak, ilyen-olyan magassagban.
Az idojaras keves olyan orszagban csapadekos, mint japanban. (Anglia kivetelevel ugye)
Mindenesetre tobb az esos nap, mint a napsuteses, az biztos. De ha nem esik akkor is gyakran 60-70%-os a paratartalom.
Sokszor en sem tudom, hogy perpillanat vizet lelekzek-e be, vagy oxigent. :) Mindenesetre elek. Az ember egy ido utan automatikusan koportyukat noveszt..., ami a vizbol kivalasztja az elteto oxigent.
Ha egyszer halnak, vagy bekanak szuletsz, akkor javaslom valaszd hazadnak japant.
Van hat gondom a selymik vedelmevel...-igy is elaznak olykor-olykor. ...-mert az eso nem szokta bejelenteni elore, hogy vigyazz, jovok...es sutty. 2 perccel azelott pedig hetagra sutott a nap.