Megtehettem, mert sorstársaimnál ütésállóbb vagyok, és mert előre biztosított a családom, hogy az ügy rendezéséig számíthatok a családi kölcsönökre.
Egyébként is belehalnék, ha el kellene viseljem, hogy bárki engem ellenőrizgessen.
2001. szeptemberben is megtagadtam mindezt. Akkor szeptembertől februárig hosszas levelezés, többszöri telefonálás, majd személyes megbeszélés után az osztályvezető belátta, hogy igazam van. Megígérte módosítják az önkormányzati rendeletet.
De nem.
A közigazgatási hivatal is kötelezte őket az önkormányzati rendelet módosítására.
De nem.
Most legutóbb bevittem, és csatoltam az Alkotmány Bíróság határozatait, hasonló ügyekben.
Mindkettő azt mondja ki, hogy súlyos fogyatékos hozzátartozó ápolása esetén az önkormányzat nem tehet mást, mint megállapítja az ápolási díjat. Döntési szabadsága csak annyi van, hogy többet állapít meg, mint amennyi a törvény szerint jár.
A tv. szerint nekem be kell adnom igazolást, hogy a gyerek súlyos fogyatékos, nyilatkoznom kell, hogy nincs napi 5 óránál többet fejlesztő intézményben, nem dolgozom házon kívül napi 4 óránál többet.
De lehetek akár milliomos is, dolgozhatok otthon akár 25 órát is, az ápolási díj akkor is jár.
Igyekeztem megérteni mi a frászt akarnak környezettanulmányozni.
Nem tudták megmagyarázni. Azt mondták az eredménytől semmi sem függ.
Vannak mamák, akik arról panaszkodtak, hogy belenéztek a frigójukba, szekrényükbe, felemelték az ágyat. Ezt mind itt Pesten, az elmúlt 2 évben.
Nekem nem volt ilyen gondom, míg Gödöllőn laktunk. Csak most, hogy visszaköltöztem ide.
A Szoc. Min.-ból kaptak egy levelet, hogy, ahol környezettanulmány kell, ott is kötelesek időpontot egyeztetni.
De nem! ezek jönnek és becsöngetnek.
Csakhogy én soha senkinek, be nem jelentett betolakodónak nem nyitok ajtót. :-)))
Nna mindegy, visszatérve Zoli mamáját legutóbb megdumálták be se adja. Kíváncsi vagyok erre mit lép a bíróság.