Aewyn Creative Commons License 2003.07.18 0 0 380
Emeld fel azt a szűrőt és azonnal látni fogod, ahogy a víz csurdolál a lemezeken.
Neked pana klímád van, ugye? Nos, a jó minőségű (panasonic) klímáknak sokkal nagyobb a hőleadó felülete, mert egészen sűrűn vannak lemezelve. Így persze sokkal nagyobb felületen tudnak a gombák és bacik megtelepedni, és a víz is sokkal nehezebben folyik le a hajszálcsövesség miatt, ugye.

:))

Nem vagyok ugyan mikrobiológus, de a gond akkor indul el, amikor egyszer hosszabb időre (pár nap), így marad a klíma kiszárítlanul. Ekkor szaporodnak el ezek a kedveskék. Ezek után már az időnként újra megjelenő víz is elég, hogy életben maradjanak és szaporodjanak. Ezek az aranyoskák pedig a szép telepeket építenek, amelyek nyálkás kocsonyaként még jobban megnehezítik a víz gyors párolgását. S ha már egyszer jó vastagon megtelepedtek, szerintem nincs olyan gyilkos spricce, ami lehatol a trutyma mélyére, szóval az csak időleges megoldás. Ilyenkor egyszerre érezni a dohot és fertőtlenítőt. Hmmmmmmmmm. ;-)

A gombákról jut eszembe:

Egyszer egy amerikai kisvárosban sorban kerültek kórházba bevérzett tüdővel a kisgyermekek. Eltartott egy ideig, mire rájöttek, hogy ezekben a házakban a pincéből szívott levegővel szellőztették a szobákat, ahová pedig beköltözött vmi gomba, aminek a spórái kikeltek a tüdőben.

Előzmény: deus (379)