buki92 Creative Commons License 2003.07.17 0 0 512
Nekem majdnem napra pontosan 2 hónap volt. (A beadástól a folyósításig) És én vásárláshoz kértem, az ingatlan értékéhez képest viszonylag kicsi összeget, minden papír rendben volt, jól megírt adásvételivel. Gondoltam ez sima ügy, de másfél hónapig kotlottak a bírálaton.

A dolog pikantériája, hogy ez az a konstrukció, amit úgy hirdettek, hogy 15 nap, vagy ha mégis több lenne, akkor napi 1000Ft kedvezmény (Fészek lakáshitel). Ez az összeg már önmagában is vicces, mert jól mutatja, hogy a bank mennyire bízik a saját ügyrendjében. Viszont a slusszpoén csak most jön: mert amikor a folyosításnál rákérdeztem, hogyis van ez a napi ezres, akkor az ügyintéző csajszi azt mondta, hogy szerinte ilyen nincsen, mert amikor a bank ezt meghirdette, akkor "nem számolt azzal, hogy a folyósításhoz szükséges feltéteket az ügyfél mennyi idő alatt teljesíti." (Megjegyzem, hogy én mindent az elméletileg lehető leggyorsabban teljesítettem, mert már nagyon untam a barátnőmnél való csövezést.)

Ha nem lennék még néhány évig hozzájuk kötve -meg stílusom lenne a nyavajgás-, akkor lehet, hogy megeresztenék egy levelet a PSZÁF-nak. Mert még a mosópor reklámra is vonatkozik, hogy amit explicit módon, nyilvánosan ígérnek azt be kell tartani. (Nemhogy egy banküzemben, ami elvileg a megbízhatóságra épül.)

Előzmény: rockwell (510)