trójai nőfaló Creative Commons License 2003.07.17 0 0 9
Hát igen, a borok is (elvileg) mind szőlőből vannak, mégis elég nagy különbség van közöttük (ennek megfelelően árban is).

Nekem az Eukanuba tenyésztői tápot Kispesten (nem Fehérváron) nagykerben szerzik be, de persze még így is nagyon drága. A tenyésztő akit ismerek, szinte csak azt ad a kutyáknak, és a kutyái sorra nyernek versenyeket, nagyon szépek, erősek, egészségesek. Ő azt mondta, hogy a másik hasonló szintű táp a Royal Canin.

Amit viszont én mondani akartam, az annyi, hogy olcsó száraztápon vagy konzerven lehet, hogy gond nélkül felnő egy kutya, de ez közel sem biztos. Az viszont biztos, hogy nem olyan kutya lesz belőle, mint ami 1 jó tápon vagy jól összeállított házikaján (vagy ezek keverékén) nevelkedik.

A joghurtot nem + kalcium miatt írtam, mindössze hozzájárulhat a változatos etetéshez, vagy hogy a kutya megegye a tápot. Pl. a tejet nem minden kutya bírja, sokan kifejezetten ellenjavallják. Nyilván ha joghurtot+mást is kap a kuty, arányosan kevesebb táp kell.

Biztos az a legjobb megoldás, ha az ember maga számolja ki tudományosan természetes nyersanyagokból, hogy miből mennyi kell 1 napra a kutyának, csak az nem túl egyszerű, és keveseknek van az elkészítésre is idejük.

+ bejön a képbe, hogy egész más étrend kielégít egy jó házból való korcsot (vagy ugye vadkutyát), mint sok kissé túltenyésztett fajkutyát, amik pl. az említett betegségekre is jóval hajlamosabbak.

ui.: azt viszont nem tudtam leszűrni, te mit javasolsz a nagydarab kiskutya etetésére :)

Előzmény: Anzika (8)