angyalhentes Creative Commons License 2003.07.14 0 0 514
nem emlékszem olyanra hogy vmely magyar kormány lerománozta volna

O, nem hivatalosan. De azert szamoljuk ossze, hany koztitsztviselo vagy horribile dictu, kozpenzbol fizetett teves "szemelyiseg" teszi ezt nagy nyilvanossag elott minden nap. Apro dolog, nem is kerulne semmibe, es borzalmasan serto, hogy egyesek nem hajlandoak ra.

de ez pártfüggetlen dolog, nem ugy van hogy vannak a "nemzetietlenek" meg a "nemzetiek"

Persze, hogy az, hiszen ez szintisztan bunkosag kerdese, az pedig teljes mertekben partfuggetlen. Ugyanakkor jelzi, hogy az egyes kormanyok mennyire is viselik a szivukon a hataron tuli magyarok ugyet. (Semennyire.)

részemről ok hogy legyen státustrv mint mondtam koronás igazolványostul ezen nem akadok fenn, de a kettős állampolgárságot az emlitett okokből(tönkrevágná a költségvetést egy hét alatt, plusz országgy. vál stb) megvalósithatatlannak tartom, s szerintem sokan igy vannak ezzel a fidesz hivei küzül is...

Ez egy technikai huzas lenne nyilvan, hogy ugy lehessen megoldani a hataratkelest, hogy konnyu legyen, de igazibol megse kapjak meg azt, ami egy magyar allampolgarnak jar...szoval nyilvan csures-csavarast akarnak csinalni belole, ami szerintem nem a jo ut, mert az EU-ban sem (csak) hulyek ulnek, ennel meg az is celravezetobb, ha odaallnak Prodi ele es kozlik, hogy ezt es ezt szeretnenk elerni.

abban igazad van hogy a magyar kormánynak segitenie kell Erdélyben is, de nem tudja ő megoldani a problémákat, még Orbánék sem tudnák, ugyhogy nem ezen mulik

Mindenki azt hiszi, hogy az erdelyiek azt varjak, hogy a magyar kormany oldja meg a problemaikat. Fityfenet. Ezt csak bizonyos erdelyi politikusok szeretnek, akik mindossze a sajat, nem tul egeto anyagi es hatalomszerzesi problemaikra gondolnak.

De segitseget lehet ugy osztani, hogy az alamizsna legyen es elbenitson es lehet ugy osztani, hogy tettekre sarkalljon. Egyszoval: ne a nemcselekvest jutalmazza az allam, hanem azt, ha teszel valami hasznosat. Ehhez persze valoban nem kell Erdelyig menni, csak ugye minel messzebb van a dolog, annal tisztabban latunk.
Pedig lenne mit nezni a sajat portankon is e tekintetben.

mondjuk van egy székely falu tele munkanélkülivel
mit tudna értük tenni a magyar kormány?

Nem sokat, de Szekelyfoldon ez nem is tipikus problema. A tipikus problema ott kezdodik, hogy nincs szekely falu.
(De a peldadnal maradva, hogy mit tudna peldaul ebben az esetben tenni a magyar kormany, azt tudom mondani: mondjuk tamogatja a hetvegi fahazak behozatalat azzal, hogy csokkenti a rajuk kivetett vamot es esetleg felhivja a figyelmet erre. Nem alamizsnat oszt, hanem sok embernek munkat ado vallalkozasok letrejottet osztonzi, amelyek helyi nyersanyagbol jo minosegu kesztermeket kepesek eloallitani. De ez tenyleg csak egy pelda.)

Mo-n is el sem tudod képzelni hány ilyen van, borsod meg szabolcs stb stb ugy ahogy van rohad és semmit sem lehet tenni sajnos...
vagy csak nagyon keveset..

Lattam jopar ilyen falut, de nem szeretem a "semmit sem lehet tenni" attitudot. Lehet, csak politikai akarat kell hozza. De ehhez megint csak egy regionalis szintu kozigazgatast kene eloszor is kiepiteni, mert falvankent, megyenkent tenyleg remenytelen az egesz. (Plane akkor, amikor a kormany a tenyerebol eteti az onkormanyzatokat, ha jo fej vagy, kapsz penzt, ha nem, nem.)

Mo-n is el sem tudod képzelni hány ilyen van, borsod meg szabolcs stb stb ugy ahogy van rohad és semmit sem lehet tenni sajnos...

Előzmény: Lucass (513)