Paleokrites Creative Commons License 2003.07.12 0 0 136
Kedves Actionman!

Nos az embernek sok esetben döntenie sem kell Isten mellett, avagy ellene...., hisz az élet nem igazán arról szól, hogy álláspontokra helyezkedjen....
Ha jót teszek egy másik emberrel, fel sem merül, hogy Isten mellett tettem é, avagy nem!
Miért kell dönteni Isten mellett, avagy nem?
Isten nem ezt írta elő az embernek...., hanem a jó tettekből fakadó szeretetet...., ami által értékessé válik a társadalom számára!
Tulajdonképpen amit te Isten mellett való döntésnek nevezel, az nem más, mint a keresztény egyházak írott és íratlan szabályrendszereinek tételekbe szedett irányelvei mellett való döbtés , ami nem Isten akaratát követi, hanem önös célból fakadó pedagógiát, Isten nevében kijelentve! Mit szól ehhez az Isten? Talán a bibliából ki fogod olvasni egy fókuszált látószögből?
Melyik egyház, felekezet, szekta, gyülekezet nem él vissza a " gyónással", vagyis a bűnvallással?
Én még olyannal nem találkoztam, és nem is fogok szerintem!
A hitért való felelőség kérdését nem lehet az elfogulatlansággal palástólni, hisz a te meggyőződésed a legkézenfekvőbb igazság, de ettől még lehet a vallásod hamis, avagy nem Istentől való! Bárki hite, nem Isten hite, avagy Isten akarata, főleg ha felülre mutogató, de alulról építkező....emberalkotta!
Jakab valamiféle IGAZSÁGról vbeszél....., ha valaki eltéved...., de mi lehet az igazság? Jézus?
Isten? Szentszellem? Netán az igazság lehet Istennek a beszéde, pl. amikor kijelenti, hogy tegyél jót és szeresd a felebarátodaT?
Nézd...., számomra hasznos volt, hogy több gyülekezetet megismertem, hogy tanulhattam a teológiai tételekből, meg a gyakorlatból meríthettem sok sok tapasztalatot! A volt gyülimben nem tanítottak mástr, mint általában más felekezetekben, csak a hangsúly néhol eltért...., meg az a tendencia, hogy ők is, mint minden keresztény felekezetben...., az " igazibb-valódibb " Istenismeretet hirdették....., a másik ellenébe sok esetben, persze fű alatt.....
Nem okoztak kárt, hanem kijózanítottak, ha fogalmazhatok így....
Tehat nincs se 3, se 9 istenseg, hanem csak egy, csak eppen az adott munkajatol fuggoen nevezzuk ot Atyanak, Fiunak avagy Szentleleknek. """
Én ezt a megközelítést értelmetlennek tartom...., főleg ha az Ószövetséget veszem alapul!

Üdv: Paleo

írod; """

Előzmény: actionman (135)