Xolo Creative Commons License 2003.07.10 0 0 267
Sziasztok!

Kicsit elült a topic pár hónapja, de megpróbálom feléleszteni, hátha sikerül...

kb 2 éve írtam ide... és most végre eljutottam oda, hogy sikerült az államvizsgán túljutnom.

Az elképzeléseim még nem sokat változtak... még mindig szeretnék kimenni itthonról.

viszont azóta pár dolog megváltozott kint...

bevezették az Euro-t, változtak a leptelepedési szabályok is ha jól tudom.

Ha valaki olvassa a topicot még, és tud valamit hozzászólni, kérem ne habozzon, akár e-mailben is.

Mostanában próbaképp küldtem emailt pár helyre... jött is válasz. Az egyik cég Ausztriában volt, de mikor kiküldtem az emailemet, teljesen korrekten és normálisan válaszoltak... majd írták, hogy sajnos a munkakör, amit meghirdettek, betelt.

A másik cégcsoport amit kinéztem, a BMW Group lenne. Írtam nekik is egy emailt, ők is teljesen korrekten válaszoltak a kérdésemre, miszerint fogadnak-e külföldi munkaerőt is... az mondták, midnen további nélkül, ha megfelelek a pályázati feltételeknek az adott pozícióhoz.

Szóval eddig nagyon jók a visszajelzések kintről... bár csak két cégnél jelentkeztem.

A konkrét kérdéseim, aggályaim a következők lennének.

Egyrészről nem tudom pontosan, mi változott mostanában a letelepedéssel/tartózkodással kapcsoaltban. A szomszédom egy frissen végzett orvos, aki tavaly télen ki akart menni, de nem adták meg neki a vízumot. Ő orvos volt, már megvolt a konkrét helye is neki, valamilért abban a tartományban No-ban, ahova akart menni, akkor épp nem lehetett. Ha jól emléxem, korábban az informatikai területen dolgozók számára nem gond megkapni a tartózkodási engedélyt.Most mi lehet a helyzet ez ügyben? Ez is tartományonként változó?

Másik kérdésem, hogy kint milyen típusú CV-t várnak a HR-esek? Azért kérdem, mert itthon már összeállítottam az enyémet magyarul/németül/angolul, de nem tudom a formátuma jó-e knt is. Én az itthoni, amcsi típusút írtam, de abból is sokféle létezik... ha valaki tudna ebben segíteni, nagyon hálás lennék...

Még jó pár kérdés felmerült bennem, ha valaki olvassa a topicot, akkor majd még kérdezek...

Üdv mindenkinek!

Xolo