courvoisier Creative Commons License 2003.07.10 0 0 158
OFF
Ma jó napunk van, azt hiszem...

Ha azt állítja bárki is, hogy a disznóságokhoz semmi köze, vajon milyen alapon büszkélkednék a szép emlékekkel..? Ez érdekes kérdés, fogok is rajta morfondírozni. Természetesen személy szerint nincs közöm se Szálasihoz, se Széchenyihez. Másrészt, mint az őket is soraiban tudó közösség tagja, valamilyen viszonyt kell ápolnom velük kapcsolatban. De mielőtt tudományosnak ható nyeven elkezdeném írni a semmit, egyelőre leállok... :)

Senki nem tekinthet el a valóságosan létező politikai erőktől. Lehet, hogy valahol itt van a nézetkülönbség köztünk? Te sokkal határozottabb reflexivitást vársz el azokkal a politikai erőkkel szemben, amelyek sorsáról voksunkkal időnként döntünk. Én azt mondom, hogy gondolkodjunk és beszélgessünk a világ mindenféle dolgairól, de a szavazás s ily módon a valamelyik táborhoz "csatlakozás" egészen más tészta. Az a kérdés a fülkében túl egyszerű, semhogy túl sok köze lehessen a valósághoz.
És még egy szempont. Hiszek a valamiféle beleszületettségben. Van, aki nem teheti meg, hogy jobbra szavazzon, van aki nem teheti meg, hogy balra. És mind a kettő igaz magyar ember. Hülyeség? Lehet.

Tájékozott és tisztességes jobboldali nem mondhatja, hogy az ilyen dolgokról neki nincs véleménye. Igazad van. Nyugodtan egyetérthetek, mert efelől teljesen tiszta a lelkiismeretem. Véleményem van bőséggel, sokszor leírtam ide is.

ON

Előzmény: figyelő (155)