Anzika Creative Commons License 2003.07.09 0 0 3
4 hetes kutyának legjobban a mami és a testvérei hiányoznak. Most van abban a korban, amikor felkészül az életre és pont az hiányzik, aki megtanítaná a szabályokra. Miért lett ilyen korán elhozva? Sokan voltak?
Ennyi idősen már tudnak enni, szerintem nem annyira fontos a póttej. Ha sokan voltak, akkor már amúgy is etetni kellett őket. Most kell eldönteni, mivel akarjuk etetni további életében. Tápot fog enni, vagy "mindenevő" lesz életében. Amit nem szabad elfelejteni, a kutya HÚSEVŐ. Táplálékénak kétharmada hús legyen. Ekkora kutyának fel kell aprítani a kaját, mert lenyeli egészben. Ez később is igaz. Már írták, naponta 4-5-ször kell etetni. Viz mindig legyen előtte /friss/. Tejjel óvatosan kel bánni. Meg kell figyelni, bírja-e a kutya? Sajt, túró mehet.
Nem mindegy, hogy a kutya szabadban lesz, vagy lakásban, mert ez a szobatisztaságra való felkészítést befolyásolja.
Ami a legfontosabb, mivel kis gyerekek vannak féregteleníteni kell a kutyát. Nem házi módszerekkel, hanem állatorvos amit felír azzal.
A gyerekektől meg kell védeni a kölyköt. Gyerekek nagyon durvák tudnak lenni akaratlanul is. Az ilyen kicsi kutya sokat alszik. Amikor elfárad hagyni kell pihenni, hogy később kiegyensúlyozot társsá váljék. Ha kedve van, akkor sokat játszni vele.
Minden jót!
Előzmény: csen (-)