Tatyu Creative Commons License 2003.07.08 0 0 51
Sziasztok!

Idén egy biciklis Duna menti túrát terveztem a haverokkal, azonban a jelentkezők az uccsó pillanatban visszamondták. Mivel a 11-ből 2-en maradtunk, így a kiutazás költségei jelentősen megnövekedtek volna. Lemondtam. Helyette szólt egy haverom, hogy Montenegroba készül, most pénteken! Megtetszett az ötlet, gyorsan kifaggattam, hogy az egy hetes nyaralás alatt milyen látnivalókat keres majd fel, és úgy döntöttem, hogy vele tartok. A haverom szervezi a túrát de én is szeretek tájékozódni, hogy pontosan hova is megyünk, ja és autóval utazunk. Kicsit körbenéztem a neten, a Baraka honlapon, majd eljutottam ide. Mivel az idő nagyon sürget, konkrét kérdéseket fogok feltenni, remélem tudtok segíteni!
Első nap: Bosznián át megyünk a következő útvonalon: Mohács – Eszék – Lukavac (itt ismerősöknél megpihenünk, ha mégsem fogadnak, akkor valahol Tuzla környékén csak találunk vmi szállást)
Második nap:Lukavac – Sarajevo – E762-es úton lépünk be Montenegroba – Trsa fele felmegyünk a Durmitor N P-ba ameddig csak lehet, és menedékházban vagy sátorban megszállunk
1. kérdés: Mindenképpen a hegyeknél szeretnénk kezdeni, ezért akarunk itt átlépni a határon, és nem lent Horváto. felől. Járt már erre valaki? Mire számítsunk? Emelkedők gondolom lesznek rendesen, azoktól nem félünk, mentünk már 25%-oson is felfelé.
Harmadnap: mászás Bobotuv Kuk-ra és 2000 méter feletti társaira
2. kérdés: A hegység nyugati oldalán úgy tudom van egy menedékház. Járt már itt valaki? Vannak turistajelzések? Vagy az ember meglátja a legnagyobb csúcsot aztán megy amerre tud?
Negyedik nap: Lemegyünk Zabljakba, Fekete-tó megtekintése, esetleg Podgora-ba le, majd irány a Tara-kanyon, Moraca-kanyon, Podgorica, Petrovac vagy Budva, alvás a tengerparton.
3. kérdés: Podgora-ból észak fele nincs valami kis út, amin le lehet jutni a Tara-kanyonhoz? Vagy mindenképpen csak Zabljak-on át a főúton lehet a kanyont megnézni? Ha jól értelmezem a Tara-kanyon folytatása a Moraca-kanyon. A visit-montenegro.com oldalon láttam szép fotókat, a helyet ahol a fotó készült, hol lehet megtalálni? Merre van a Nevidio-kanyon? Rijeka Crnojevica útba esik ahogy megyünk a tenger felé (feltéve ha Budvanak megyünk)! Könnyű megtalálni azt a folyókanyarulatot, ahonnan Képkovács a Motel Gazivoda alól azt a gyönyörű fotót készítette? Van valakinek tapasztalata a montenegroi vadkempingezésről? Valamikor a 90-es években voltam valahol Budva környékén a családdal. Kb 10 éves lehettem. Egy kempingben szálltunk meg, és először találkoztam életemben pottyantós wc-vel. A wc-zést leszámítva azonban mindent megcsodáltam. Emlékszem a partra zöldes-kékes gyöngyöket sodortak a hullámok kifelé. Csak ámultam és bámultam, aztán azt a választ kaptam, hogy ezek törött üvegdarabok, amiket a víz lecsiszolt. A mai napig nem tudom, hogy tényleg az volt-e. Gyerekfejjel nagy élmény volt minden. Az úton keresztbe mászó görög teknős, amit aztán elkaptunk stb. Na, egy kicsit nosztalgiáztam, bocsánat.
Ötödik-Hatodik nap: Sveti Stefan, Lovcen-hegy, Kotori-öböl, kisebb városok, szállás valahol a tengerparton kempingben, esetleg apartmanban.
4. kérdés: Melyik város az amit, semmiképpen ne hagyjunk ki?
Hetedik nap: Utazás hazafele, szállás Boszniában magánházban
5. kérdés: A Barakások pontosan melyik útvonalon utaztak hazafele? Hol lépték át a montenegroi határt? Érdemes nekünk arrafele hazamenni?
Nyolcadik nap: Hazautazás

Előre is köszönöm a segítségeteket! Bocsánat ha túl bőbeszédű voltam, legközelebb rövidebbre fogom. Megpróbálok egy digitalis fényképezőt venni, vagy ha nem sikerül akkor kölcsönkérni, és ígérem a fórumnak JÖVÖK EGY BESZÁMOLÓVAL!

Tatyu