Brekkentsch Creative Commons License 2003.07.08 0 0 601
No akkor:
A kisgyermek hogyan is tanul meg járni, beszélni, enni, simogatni, stb.?
Egyszerűen, utánozza a környezetét!
Tehát egy mintát vesz alapul, amit igyekszik követni. Ha ez a minta homoszekszuális, akkor azt igyekszik követni, ha pedig heteroszekszuális, azt veszi alapul.
Ilyen egyszerű!
A nevelőintézet sem azt adja, amire egy fiatalnak a fejlődéséhez szüksége van, itt a nevelőkön múlik, hogy mennyire sikerül imitálni a heteroszekszuális családi modellt. Sajnos szeretetet sem tudnak annyit adni, amennyire szükség lenne, hisz a gyermekek nem vér szerinti leszármazottaik.
A homoszekszuális pároknál is azt tartom a legnagyobb problémának, hogy a nevelni kívánt gyermek nem származhat (természeténél fogva) mindkét "szülőtől".
Hamarabb el tudom fogadni az egyedülálló (pl. Terry Black és Danika) nevelést, mint az azonos neműek által mutatott rossz mintát.

Az alkesz szülőkről pedig: ismerek olyan párt, ahol az anya "csont" alkoholista, a férj pedig nem az. Náluk a gyermek érkezésekor és amíg kicsi volt az anya sem italozott olyan mértékben, hogy az kárára lett volna a gyermeknek. Felcseperedve a gyerek sokkal inkább szánja és védi az anyját, semhogy támadná betegsége miatt.
Ha mindkét szülő az alkohol rabja és az durvasággal is párosul (mert sok helyen azért arról nincs szó) bizony nagyon nehéz lehet a gyermek élete. Mégis szereti a szüleit, hibájuk és betegségük ellenére is! Ez azért érdekes, nem ?

Előzmény: bokor (597)