Probatbicol Creative Commons License 2003.07.07 0 0 142
"Mond hülyének nézel?"

Egyenes kérdésre egyenes választ illik adni: igen.

De hogy lásd, kivel van dolgod, válaszolok a téma meritumát illetően is, merthogy érdekel.

Nem vesztegetek szót arra, hogy ez a direkt-indirekt logika az inkvizíció logikája volt: noha nem mondtad, hogy a Föld forog a Nap körül, de gondolhattad, és akkor már bűnös vagy. Úgyhogy ezzel ne erőlködj sokat.

Az Új Mao példányszáma (emlékeim szerint) alig maradt el az MN akkori példányszámától. Nem volt az gyönge lap, csak nem volt jól menedzselve, ismert okok miatt.

OV bűne, sőt hibája az, hogy az Új Maos hordát rászabadította a jobb sorsra érdemes Nemzetre. Nem is volt ez nagyon ésszerű politikailag sem, mert fenn lehetett volna tartani egy radikális szennylapot, ami mindenre kapható, de mellette egy jószagú, mérsékeltebb konzervatív lapot is. (Mádlnak, Martonyinak és az efféléknek)

Ezzel szemben létrehoztak egy Magyar Nemzetnek csúfolt Új Maot. Akkor sem értettem, most sem értem. Sokkal szélesebben lehetett volna sakkozni kettővel politikailag és üzletileg is, mint ezzel az eggyel. Persze, amikor ezt megtették, fel sem merült a gondolat, hogy megbukhatnak. Ma már lehet, hogy bánják, mert jobb lenne a helyzetük egy radikális és egy mérsékelt lappal.

A baloldal vajait pedig ne kend az én hajamra, mert legjobb tudomásom szerint nem én vagyok a baloldal. Én se basztatlak téged a jobboldal margarinjaival.

Előzmény: Törölt nick (139)