Studio54 Creative Commons License 2003.07.06 0 0 41
Sok a kérdés? Szerintem 2 nem olyan sok. Az egyik a filmklubra vonatkozott, a másik a filmre (a kanadai kiruccanás utáni eseményekre). Ezekből a kevésbé lényegeset válaszoltad meg. A filmklubot. Egyébként furcsa, hogy azért kérdeztem rá, mert az Urániában rendezett vitán jelen voltál, ami ugyanaz, mint amiről én beszéltem, mivel mindkét helyen megnézel egy filmet, majd szakértőkkel beszélgetsz róla (vagy hallgatod őket). Hogy a többi filmklub (melyekből - gondolom - a véleményedet meríted) milyen, nem tudom. Én csak ebben jártam. És ez tetszett, főként mikor szétcincáltuk azt az igen tudatlan (!) Kömlődi Ferencet.
Írtam, hogy tetszik, ahogy írsz, mert egyebek mellett érthető. Erre most megtűzdeled ilyenekkel: "lőfegyverek+amerikaiak+X=rengeteg kopfschuss képlet megoldása" - még ha a német szó rendben is van, a mondanivalód lényege nem. Legalábbis nekem. Persze lehet, hogy velem van gond. De, ha az írásod többi részét jól értelmeztem, akkor a válaszom rá, hogy nem kellett volna ilyenekbe belenyúlni, hogy például szocpol, mert a film témája önmagában is túl nagy volt ahhoz, hogy rendesen kivesézze és így is meglehetősen hosszúra sikeredett. Nem érdemes mindenbe belekapkodni, mert úgy a végén semmi nem lesz tökéletesen kidolgozva. Mint mondtam, szerintem Kanada után a médiára kellett volna helyezni a hangsúlyt, leszűkítve azt erre a témára. Ugyanis azzal kapcsolatban elfogadhatóbbak és hihetőbbek lettek volna az összefüggések, mint a 6 éves kisfiú anyjának a helyzete vagy a fegyvergyár és a gyilkosságok között. (Mert is utóbbinál próbált összefüggést vonni a gyárvezetővel készült interjú során). Egyébként érdekes, hogy M.Mansont senki nem említi. Szerintem - attól függetlenül, hogy egyetértettem azzal, amit mondott - helytelenítem azt, amit csinál. Ugyanis lehet, hogy az állam az okozója azoknak a félelmeknek, melyek az embereket gyötrik, de többek között ő is szerepet játszik a zenéi szövegével abban, hogy ezek felszínre kerüljenek. És kiknél? Kamaszoknál. Hiszen azt tuszkolja beléjük, hogy mennyire szar ez a világ. Persze lehet úgy is nézni, ahogy ő: hogy ő mondja ki, amit más nem mer, de mire is jó ez? Változtatni nem fog vele semmin, csupán a gyenge embereket bizonytalanítja el. Ő mondta, hogy mennyire káros az, amit az iskolában és a médiában művelnek a gyerekekkel/emberekkel, miközben maga is egy pesszimista világképet fest ezek elé az amúgy is frusztrált emberek elé. Miközben szídja a fogyasztói társadalmat, ő is arra építi a karrierjét és a megélhetését ezzel az ál-image-dzsel, melyet magára húzott.
Nem azt mondom, hogy egy az egyben ő tehet a Columbine-esetről, de az biztos, hogy jót nem tett a két fiú lelkivilágával.
Előzmény: Arsvivendi (40)