AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 10
Hát én az algaölő legalább dupláját szórom a vízbe hetente, ennek ellenére már (4 hét után) bizony zöldül a medence alja. Takarófóliánk nincsen, lehet jövőre ilyet is veszünk, idén az volt a nagy büdös helyzet, hogy egyik napról a másikra kifingott a kerengetőnk, és csak vagy 8 nap elmúltával sikerült vennünk olyat, amit a medencébe lehet lógatni és nem kivülről kell beszerelni, ez viszont szuper! Nem kell bele külön bélést venni, mert ami benne van szivacsból van és csak rendszeresen ki kell tisztitani, azonkívül vettünk hozzá egy medencporszívót is, ami tényleg jó és ehhez a kerengetőhöz van szerkesztve.

Egyébként abban igazad van, hogy minden évben kell venni még ezt azt a medencébe, meg ugye tapasztalatból tanul a hülye.

Viszont ugye milyen finom, ha kánikula van, meg akkor, ha gyerekes család jön látogatóba? Csak bele kell dobni a kölköket a vízbe osz elvannak egész nap! :-)))

Tüzesfal, én első blikkre kb. 10 m3 vizet saccoltam ráhagyással, szóval nem is tévedtem olyan nagyot, bár más képlet szerint számoltam, már nem is tudom hogyan. (Asszem - ne nevess ki - elképzeltem magam előtt egy 1m átmérőjű kockát vízzel töltve, és megsaccoltam, hogy abból mennyi kell ebbe a medencébe, isten bizony.)
Nem megoldás az állandó vízcsere, ugyanis elég bonyolult a vizét leereszteni, azonkívül sokkal lágyabb és finomabb a régi víz - nem beszélve ugye a vízpocsékolásról ...

Előzmény: n.drew79 (8)