Paleokrites Creative Commons License 2003.07.04 0 0 130
Kedves Actionman!

írod;
"" Pl. az USZ-i irok mind egyszeru emberek voltak, halaszok, vamszedok, tolvajok, stb. szoval nem az a kimondott akademikai tagok. Azonban Isten altaluk nem termeszettudomanyos ismereteket kozolt velunk, hanem azt, hogy kicsoda az Istem, es mit akar az embertol. ""

Nos nem hinném, hogy az újszövetségi írók egyszerű emberek voltak és írástudatlanok, mint Jézus tanítványai közül sokan! Nem hinném azt sem, hogy az is írta akinek a neve ott áll az evangéliumok tetején, bár lehetséges, hogy Lukács, mint pogány orvos leírhatta a dolgokat, amiknek utánna nézett...., de Máté , János, Márk nick más személyeket is fedhet, a kialakuló kereszténységből egy hellén kultúrán felnevelkedett írástudó tagokat is.... , nem is szólva a sok kozmetikusról és szövegakrobatákról, akik finomítgatták koronként a minig meglévőt , talán ezért is kellett lezárniuk véglegesen.... :))
Nos, hogy mit akart Isten az embertől, már rég le volt írva egy másik könyvgyüjteményben, az Ószövetségi tekercsekbe!
Igaz, hogy Isten koronként adhat tanácsokat...., de ezek mindig is aktuálisak voltak, lesznek , mint jelenünkben is, ha szól hozzánk, valakikhez!
Isten nem a biblia, nem egy papirhalmazra írt szövegegyüttes......
A tanítás lényege nem az, hogy a világot ki teremtette, hanem az, hogy miként tud békében megélni egymás mellett az emberiség egy jóléti társadalomban!
A Biblia nem Istenről szól, hanem az emberiségről, ahogy azt megteremtette Isten és hogyan terelgette az útján.... A Biblia egy irodalom....., míg Isten élő és ható....., aki jelen van, ha akar mindenüt.... Nem szorul az emberek tanácsára, sem magyarázataikra....

Mond már meg, hogy mit vizsgálnál müszerrel, ha egy lelket kellene érzékeltetni?
Lebegnek az elhunytnak a lelkei, avagy valahol az univerzumba van a lakhelye? Mit ér a proceszor az alaplap nélkül, avagy táp, monitor, videokártya hiányában? A lélek akkor mi? Az agy mi? A szelleme az embernek mi? Mi a funkciói?
Az elaszunk a krisztussal nem más, mint meghalunk ugyan úgy, mint ő! De ha őt te is úgy értékeled, hogy nem halt meg és feltámad...., akkor miként is alszanak a halottak lelkei a krisztusban?
Amúgy mi az értelme és célja, hogy az embernek egy része , lelke?, életben maradjon

írod;
""" Mert az embernek van egy un. kiralyi tiszte, amellyel Istent kepviseli a foldon. """

Nos ugyan ki előtt kellene Istent képviselni, Isten előtt? Talán más földi teremtmények előtt?
Nos sem a természetes jó nem müxik mindenkiben, sem a keresztényi jó...., akkor mi van? Egár?

Átélni a bizonytalanságot, a ki nem számítható jövőt......, a hitből fakadt reménységet nap, mint nap feleleveníteni, majd várni évek hosszú során a beteljesedést...., de látni, hogy mindez csak elérhetetlen....álom, hittetése a keresztény felekezeteknek , akik a tagokból nőnek fel naggyé, avagy apadnak el hiányában, hogy a tervek dőlnek....és mégis lépnie kell az embernek, cselekedni, tenni a dolgát... és közben felnézni az égre...., Uram miért...., szakad fel sok sok millió ember torkából nem egyszer , de az utolsó lehelettel is.... Vannak akik szerencsések, akiknek amúgy is megadatott minden, függetlenül, hogy hívő, avagy nem! Nem magamról beszélek, sem rólad, hanem azokról, akiknek nem adatott meg a segítség időben és sajnos elmonrható minden rétegre, nemre és vallási hovatartozásra is!
Én is monanám Gyóni Gézával azt, hogy " csak egy éjszakára hallgattasd el őket....

Bocs, hogy érzelgős voltam:....

Üdv: Paleo

Előzmény: actionman (129)