Paleokrites Creative Commons License 2003.07.04 0 0 127
Kedves Actionman!

Csöppet sem zavar tégedet sem, hogy a bibliai írók még annyit sem tudtak, mint ma egy kisiskolás..., hogy a fizikai, kémiai, biológiai , orvosi, régészeti, nyelvi, anropológiai, csillagászati, irodalmi, történelmi, mitológiai, vallási, pszihológiai-pszihiátriai és egyéb más tudomány mennyit fejlődött azóta, avagy mennyivel többet tud az emberiség!
Azt, hogy anno a kialakult vallási hiedelmek és hitből tunivélt jelenségekre való magyarázatok mennyire nem a valós tényre épültek, látni lehet, érzékelni a történelem során kialakult keresztény hitelméletek , sok esetben kényszeredetten változó álláspontokból is! Nem lehetett, és ma sem elmenni a tudományos szakvélemény mellett annélkül, hogy ne vennénk figyelembe a bizonyított tényeket!
A biblia nem személy és a biblia nem is láthat, sem nem érzékelhet, de még nem is beszélhet...., hacsak nem bálvány a kedveske! A bibliát emberk írták anno, az akkori kulturális és tudományos világ értelmével, amiből egyértelműen kiderülnek a félreértelmezések, a tudatos ferdítések, meg a filozófiai alapigazságoknak tünő képzetek!
Ma már tudjuk, hogy nem lapos a föld, mint ahogy azt Kálvin koráig tartották a keresztépny egyházfik!
Tudjuk, hogy nem az atom a legkisebb részecske!
Vannak mikróorganizmusok és millió számra létező galaxisok a naprendszeren kívül! A nap nevű csillag még csak nem is mondható közepesnek, mivel nála 1 000 000 szor nagyobbak is vannak.....
A világegyetemről halovány fogalmunk se nincs a meglévő adatok mellett..., de mit tudott az emberiség a kereszténység kialakulásakkor?
A bibliai újszövetség Platon idealizmusának lefektetése után íródott, Arisztotelész és követőinek irányelvei szerint... Philont sem kivonva és az első keresztény hellén értelmezőit sem! Anno azt gondolták, hogy a lélek különálló a testtől...., de ma már bizonyított, hogy az agy nélkül semmi jele nincs a létezésének! Ha a testedbe egy altató injekciót kapsz..., azt sem tudod, hogy vagy, avagy nem vagy! Ha a lélek különálló lenne, akkor minek neki egy emberi test?

Ami pedig a I. Mózes 2, 7-et illeti:

Itt egyértelmóen azt írja le a szerző, hogy Isten Ádámot teremtette a föld porából, testet formálva...., majd lehellt az orrába életnek lehelletét, vagyis levegőt, hogy lélegezzen! A levegő nem személy, sem szellem ha jól tudom! Levegő nélkül az ember csupán egy hulla! Az ember szelleme az én tudat...., amiben a gondolatok élnek.... Az ember lőn élő lélekké...., ami nem más, mint egy müködő test....., vagyis a gondolkodó lény, az alkotó értelem és a testben zajló fontos folyamatok jelenléte határozza meg az életet! A létfeltételek nélkül barátom az emberiség sehol se nincs, ezt nagyon ia Tudta az Úr, ezért már előrre mindent megteremtett, hogy az embernek biztosítsa a léthez szükséges dolgokat!
Nagyon sántit az elméleted, nem gondolkodtál még el ezen? Nem tudom, hogy kinek a billirozása volt eme kitaláció a háromasságra, de tőlem nem kapja meg a második elemibe léphet-et! :))
Még egy fontos tény ! ISTEN CSAK ÁDÁMBA LEHELTE A LEVEGŐT, SENKI MÁSBAN NEM! / kiemelés és nem kiabálás / , vagyis a teremtés pillanatában tette meg..., mivel a többiek úgy születtek Évát kivéve, meg azokat, akiket még más helyeken teremtett Isten...., de az első teremtéskor lehelt belé levegőt, hogy lélegezzen Ádám...., még Évába sem lehelt, mit szólsz ehhez?

Jézus nem lélek volt, sem szellem, de annál inkább hús és vér, vagyis test, tehát ember a javából! Emléke él az emberek szellemében, tudatában, vagy ahogy tetszik lelkükben, szívükben...., ami nem választható el a testi folyamatoktól!

Üdv: Paleo

Előzmény: actionman (125)