Paleokrites Creative Commons License 2003.07.03 0 0 122
Kedves Actionman!

Már a primitív népek sem tudták, hogy mi a lényeg, sem azt, hogy Platon miket idealizál...., amit a kereszténység érvénnyé és törvénnyé tett! :))
Az ember része, jól mondod!...:))..., a lélek , avagy szellemnek nevezett tulajdonsága, ami nem más, mint az emberi AGY müködésének tudati formája!!!... :)) Ezért érzed pl., hogy te vagy...., mint gondolkodó lény! :))
Nos minden európai nyelvben meglehet a külön szó a léleknek, meg a szellemnek, főleg amint Platon megalkotta az ideális fogalmazványát eme szavakra.....is!

I. Mózes 2, 7-ben /// 7. És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké. ///
Itt hol olvasol testről, szellemről, meg lélekről?

Itt Istenről olvasok, meg a föld poráról , no meg a lehelletről, amitől életre kellt a delikvens Ádám...., de háromasegységet nem olvasok.... Rossz lenne a látásom?... Te milyen szemüveget használsz? :))

Ha a lélek egyenlő az Isten által belé lehelt levegővel...., az csak addig tart, amíg ki nem leheli az ember az utolsó molekulákat.... :))

Nincs önálló lélek...., test nélkül létező az emberek viszonyában.... Isten más, ha Ő lélek és szellem, akkor nem test....., milyen érdekes, nem?

Tehát neked a leírt szöveg semmi, egy dolog....., de valami a textus amit tanítanak aszociálva, átvittértelemben, drási viszonylatban, netán plátói idealizmust értve....., amiben hinni kell??
Jobb hittel elfogadni a teologikus hitelveket....., mint utánnajárni az igazságnak?
Ezt nevezem bátor dolognak....a beletörődöttek közt.... :))

Üdv: Paleo

Előzmény: actionman (117)