deus Creative Commons License 2003.07.03 0 0 341
Furatok nálam:

kimegy: a 2 rézcső (vékony és vastag), a kültéri elektromos tápkábele (villanydrót) és a kondenzvíz ejtőcsöve. A rézcsövek nálam végig szigeteltek, habszivaccsal, ezáltal kissé vaskosak, de ez a vastagság némelyest csökkenthető volt szigetelőszalag szoros rátekerésével.

A falba nálam egy rés készült, amit két nagyobb (30-40 mm-es) furat összevonásával hozott létre a szerelő (tulajdonképpen 2 nagy furat, ami közé átfedéssel ment még egy).

Ebben kifért a fenti csőköteg. A szerelés után gyorsan kötő gipszgyurmával zárta le a szerelő kint és bent a hézagokat, de belül ebből semmi nem látszik, mert belül minden csőféleség egy szép, mattfehér műanyag kábelcsatornában fut.

Kívül a lyuk kb. 30 centire val a kültéritől, tehát ennyi látszik a csövekből, no meg a kondenzvízcső, ami a közeli ereszcsatornába fut. Ezt nem árt még beillesztés előtt a homlokzattal azonos színűre lefújni, sajnos nálunk ez későbbre marad.

Ha nem akarod a kelleténél jobban elrpndítani a külső látványt, akkor a csöveket, ameddig lehet, vezettesd a lakáson belül, és a kültérihez minél közelebb eső ponton töresd át a falat. Nálunk így ment. Igaz, hogy többet kell a belső munkákkal pöcsölni, de ha a szerelő ügyes, akkor az eredmény belül és kívül is gusztusos lesz.

Előzmény: Lord Iffy (337)