Monthy Creative Commons License 1999.04.27 0 0 3
Nincs igazad Planney kis tőkével érdemes elkezdeni - hogy ne legyen túl nagy a tanulópénz. 100 ezer körül már bele lehet vágni.
A tőőzsde kockázatos befektetés. Ide az hozza a pénzét aki nagy hasznot szeretne de nem halál ha elbukja. Aki a biztosat preferálja tartsa diszkont kincstárjegyben a pénzét.
Elkezdeni leginkább úgy lehet hogy szerzel egy havert aki már csinálja és tőle kérsz tippeket. Itt ugyanis az az infó ami még nem nyilvános. Ha egy haverod tudja hogy pl a Zalakerámia nyeresége duplája lesz a tervnek és elmondja neked de sok ember még nem tud róla - akkor érdemes belevágni. Ezek a legjobb üzletek.
Persze el lehet kezdeni egyedül is, úgy hogy naponta nézed az újságot hogy mi mit csinált. Ebben az esetben viszont nagyobb a tanulópénz.
A tőzsde egyébként még a profiknak is kiszámíthatatlan. Trendek - elemzések nem léteznek (legalábbis használhatóak) információ és egy kis kombinatikai készség kell. Az árfolyamokra két tényező hat - magyarország megitélése és az adott cég megítélése. Pl a választások elött mindig lemegy a BUX mert nagy a bizonytalanság.
Most azonban elég nagy az állóvíz - a légicsapás miatt senki sem mer vásárolni - ráadásul a magyar gazdaság is bizonytalankodik.

Monthy