Fatboy Slim Creative Commons License 2003.07.01 0 0 78
Hello,

az az igazság, hogy egy kicsit el is tévedtünk.
úgyis akartam hosszabb beszámolót írni.
szóval, pénteken a kiút kicsit hosszabbra sikeredett, mert ebédeltünk egyet Füleken és bekúsztunk a dobsinai jégbarlangba (60 SK).
igazatok volt: a parkoló 80 SK, ami miatt egy kicsit szívtuk a fogunkat, de gondoltuk, mit cigánykodjunk ezzel... Amúgy is, mindenki ott állt meg szabályosan, így a többi honfitársunk is.
a barlang gyönyörű, sok szót nem érdemes már pazarolni rá, úgyis leírtatok róla mindent.
Ami talán érdekes, hogy ha megvan egy csoport 40 fő, akkor az ő nyelvükön külön idegenvezetnek.
este sörözés a podlesoki kemping Koliba n. étermében (9-ig van nyitva).
Másnap reggeli után kb. 11.-kor indultunk Podlesokról Sucha Belára. Az út elején itt 20 SK-t kérnek/fő. higgyétek el, megéri. az út egy völgyben fut felfelé és közben telis-teli van szurdokos résszel. rendesen örült a lelkünk.
felfelé 2,5 óra az út (cc. 8 km). Sucha Bela után el balra, irány a klastorisoi romok, ebéd. Vigyázat, a klástoriskoi étterem igen drága. Onnan el a Hernád-áttörés felé. itt tévesztettünk egyet: a függőhídon átmentünk és mentünk tovább a Hernád mentén keletre, ami pont ellentétesen futott a podlesoki iránnyal. kb. félúton vettük észre, hogy a Hernád rossz oldalán mentünk, ráadásul asszonykámról kiderült, hogy tériszonyos. elvesztette egy-két helyen az egyensúlyát, így elkezdtünk komolyan aggódni. Nemtom, ki járt ezen a részen, de aki igen, az tudja, hogy a Sz. P. egyik legveszélyesebb útja. kb 1 km-en át a szikla oldalán kell lépkedni sziklába vésett lépcsőkön és láncban kellett kapaszkodni hozzá. alattad semmi más, csak a mélység. ezen az úton eljutottunk a köv. túraút kereszteződéséig. itt javítottunk az irányon, felkapaszkodtunk a hegygerincre és azon végigjöve tértünk vissza Podlesokra. Közben végig tekintgettünk lefelé a völgyre. csodás út volt az egész, csak egy kicsit sok egy napra. de szerencsére, még fél 9-kor kiszolgáltak minket a Kolibán.
másnap a késői kelés miatt fel a Pieckyn Sucha Beláisg és Sokolon keresztül vissza. itt ugye a létra és az imbolygó farönkök voltak a zavaróak.
ezt az útvonalat kihagynám legközelebb a veszély miatt, viszont a gyengébb népszerűsége miatt a természet érintetlen. rengeteg édett madarat láttunk tök közelről. az út természetesen nagyon szép.
és el tudom képzelni, mennyi minden van még ott.
ennyi

üdv

Fatboy

Előzmény: baluzoli (76)