tux Creative Commons License 2003.06.30 0 0 322
Beszerelték a klímát. Hűt rendesen, halk, és a három ventillátor fokozat egyértelműen különböző. Ezt azért írom, mert valaki említette, hogy a Daewoo-ja mindig a legmagasabb fokozatban süvít. Viszont a beszerelő cég teljesen amatőr volt. Állítólag csak Daewoo, Frigidaire (vagyhogy) és Funai klímát szerelnek. És kb. három hetes időpontot adtak. Ehhez képest Daewoo klímát nem láttak még. A megbeszélt 14:00 helyett 9:00-kor értek a helyszíre (rohantunk haza Győrből), az elektromos bekötést elsőre elrontották, falfúráskor a 10.-ről lezuhant némi törmelék, egy része egy autóra és amikor elmentek a Kedvesem szabályosan zokogásban tört ki, olyan koszos volt minden (most fejeztük be a felujítást). A kültéri egységet négy beton gúlára akarták tenni (a lapos tetőre). A rajta lévő lukba öntöttek csemperagasztót, beleállíták egy gumipogácsa csavarját, hogy az majd beleköt. Megkérdeztem a szakembert, hogy mennyi idő alatt köt? Válasz: fogalmam sincs. Csináltak már ilyet? Nem. Elolvastam a csemperagasztó leírását: csak beltérben használható, 24 óra múlva lehet fúgázni, ha 3 mm-nél nagyobb egyenletlenségek vannak, másik anyaggal alapozni kell. Mondtam a szakinak, hogy jobban örülnék, ha kipróbált technológiát alkalmazna, és nem 24 óra múlva derülne ki, hogy jól kötött meg, vagy kidönti a szél. Megkértem, hogy akkor ezeket tegye félre, letettem négy beton járólapot és megkértem, hogy fogják hozzá tiplivel. Megtették. De amíg én a tetőn igyekeztem kihozni a maximumot az emberből, addig az alsó csapat amit lehetett elrontott. Az apróbb igénytelenségeket most nem sorolom. A nevűk F2-vel kezdődik. Vigyázzatok, boldog-boldogtalan klímát szerel mostanában. Nem tudsz jót választani, csak szerelés közben derül ki, hogy szerencséd volt-e.
Na megyek lefekszem a kellemes hűvösben és majd lefestem az összefogdosott fűrészporos tapétát, kiglettelem a tenyérnyi hiányt, kicserélem a mosogatóba vezetett kondenzvíz csövét fehérre és hátrébb teszem, hogy ne zavarjon a mosogatásban, kicserélem a kutya szájából előrángatott elektromos villásdugót és ezentúl előre köszönök annak a szomszédnak akinek lett egy pár kavicsfelverődés szerű pötty az autóján, bár azt elintézik valahogy, állítólag (de persze szerintük valójában nem Ők okozták)...

tux

U.I.1: Ja, és minden 45 ezer plusz ÁFA, mert kértem számlát.

U.I.2: A szomszéd megkérdezte Opel Schilleréket, hogy mennyiért javítják ki a 4 db. 2-3 mm-es sérülést? Mondták, hogy sérülésenként 10 és 20 ezer között. Na az a másik győztes csapat.