Sziasztok!
Bocs, hogy kissé lemaradtam, de némi műszaki hiba miatt csak olvasni tudtam a topicot, üzenetküldés nem jött össze...
Először is: az ember nem húsevő és nem is növényevő!
Ezek a fogalmak pontosan rögzítve vannak, tehát ne keverjük. Sőt: a húsevő igen pontatlan kifejezés, helyesebb a "ragadozót" használni.
Fajunk egyértelműen a "mindenevő" kategóriába tartozik. A tápcsatorna kezdeti szakasza (gumós zápfog), emésztőnedvek összetétele, vakbél mérete, bélflóra összetétele - hogy csak néhányat említsek.
A barátom családja echte vega (valami hajmeresztő jógi marhaság miatt a faterja hagymát se eszik, sót se használnak...) - tehát elég jól ismerem. Náluk eddig csak a nyers gyümölcsöt és a csokit ettem jóízűt.
A munkahelyemen fele vegetáriánus, különböző mértékben. Van egy 55 éves kolléganőm, teljesen vega volt, minden lelki ráhangolódással. Úgy néz ki, mint nagyikám 90 évesen... tavaly (többek közt) vészes vérszegénységet állapítottak meg nála, amikor bekerült az intenzívre. A vércsoportazonos kollégák jártak el véradásra!!! Rendbejött aránylag, de mindenféle vitaminkapszula mellett kénytelen tejet és tojást is eszik...
Most azért vagyok kiakadva, mert sógornőm is vega, 8 hónapos terhes - elég pocsék közérzettel. Zörög a csontja, halni jár belé a lélek. De azért erölteti...
Nem tudom, mi lesz a gyerekkel...
Viszont a "húst hússal" szisztémát se értem. Tegnap pl. rántott szelet volt nálunk: 35 dkg húsból 2x ettünk (ketten). Nálunk leginkább ízesítő szerepe van.
Tehát mindenféleképpen a SZÉLSŐSÉGEKTŐL óvnék mindenkit.
Más.
Lehet, hogy kiakadtok, de én egy fokkal jobbnak tartom - állatvédelmi szempontból - a marha fogysztását. Gyakran számolgatok ugyanis gondolatban, hogy EGY ÁLLAT HALÁLÁBÓL MENNYIEN TUDNAK JÓLLAKNI? Sajnos nem igazán szeretem, így nem nagyon eszem én se...