pernahajder Creative Commons License 2003.06.28 0 0 86
Na látod! Tudsz te butaságot kérdezni akkor is, ha bevetted a Cavintont.

1. A törvény nem kétharmados, a jelenleg hatályos törvényt 177 igen szavazattal fogadta el a parlament 12 ellenszavazat és 50 tartózkodás mellett. Ez ugyebár kevesebb, mint a megválasztott képviselők fele.

2. Az MDF kormányon az SZDSZ meg - az MSZP-vel együtt - ellenzékben volt azidőtájt. Teljesen mindegy, milyen más törvényjavaslatot terjesztett elő az Antall-kormány, azt az SZDSZ nem fogadta el. Azt meg ugye nem gondolhatod komolyan (bár ki tudja!), hogy az ellenzéki párt szabja meg egy kormány mozgáskörét.

3. A hála nem politikai kategória, mondta egyszer egy valamikori szocialista politikus. Egyébként pedig nem csak karhatalmista múltja miatt szólították fel lemondásra:
„A Bizottság megállapítja, hogy Horn Gyula a Törvény 1. paragrafusának c) pontjában írtaknak megfelelően 1956-57-ben karhatalmi alakulatban teljesített szolgálatot, továbbá az I. paragrafus d) pontjában meghatározott állami tisztséget töltött be.
Kétségtelen tény, hogy a törvény alkalmazásában a törvény 1. §-a e) pontja szerint ugyanígy minősülő Nyilaskeresztes Pártnak viszont nem volt tagja.

Előzmény: Probatbicol (85)