pernahajder Creative Commons License 2003.06.28 0 0 77
Nos, alfredoo, tisztázzuk: ebben a topikban én egyetlen fikázó szót nem használtam Horn Gyulával kapcsolatban.

Kritikát meg bármelyik politikai közéleti szerepet vállaló politikussal szemben meg lehet, sőt, meg kell fogalmazni, ha az illető moralitása nem felel meg a törvényekkel IS meghatározott jogállami mércének. Ez következik egyrészt a magyar lusztrációs törvényből, másrészt az Alkotmánybíróságnak a tárgyra vonatkozó részletes határozataiból. Az alkotmánybíróság honlapján ezeket megtalálod (www.mkab.hu). Érthetőek a nem jogász laikus számára is.

A jelen esetben pedig a Horn Gyulára vonatkozó határozatot nem én, hanem az arra hivatott testület tette közé, 2003. jűnius 24-én. Én tudom, hogy ezt az ismétlődő kínos eseményt szeretné a baloldal elsüllyeszteni, de talán nem kéne hagyni. Ez is bele tartozik az állampolgárok információhoz való jogának kereteibe.

Nem tudom, hogy te éltél-e az ötvenes években. Valószínüleg nem. Én viszont átéltem gyerekfejjel és tudnék mesélni róla. Egy másik topikban már meg is tettem. Az én apámat is elvitte az ÁVH. Ettől függetlenül azt a képet, amit te itt vizionálsz, nem festi le senki. Túlzol.

Szóval, visszatérve: bizony, bizony, a baloldalnak elég nagy morális tehertétel politikusainak múltja. Ez itt is kiderült.

Előzmény: alfredoo (76)