req999 Creative Commons License 2003.06.28 0 0 244
Léleklepke: Sejtettem, hogy a vendégszeretre próbálsz hivatkozni. Nem látom a kérdésben, hogy minden idegent parazitának tekintünk-e. A saját föld pedig pontosan azt jelenti, hogy "ott született, ott éltek az ősei". Ebből erőt meríthet az ott élő, hogy vannak gyökerei. Azzal, hogy ott él, mindaddig joga van bármire, amíg meg tudja védeni a saját földjét vagy vissza tudja hódítani, hiszen egy darabig még a száműzöttnek is van hazája, és csak hosszabb idő után válik hontalanná. Hőzöngés és melldöngetés ügyében kissé mellétrafáltál, ennél azért kreatívabb volt ez a Varg-gyerek. Nem volna egyszerűbb inkább elolvasnod a Varsgmalt, ahelyett, hogy így tippelgetsz? Ha meg erre nem vagy hajlandó (hiszen nem kötelező olvasmány), talán kevés értelme van hozzászólást írni pusztán az észosztás kedvéért. Már próbáltam vitázni illetőkkel, akik nem vették a fáradságot hogy megfelelően felkészüljenek az adott témáról, és mondhatom, igen unalmas szócséplés lett az egészből, hamar meg is untam. Nyilván fölösleges volna megismételnem a kérdést (239), külön hangsúlyozva, hogy AMENNYIBEN parazitának, nyűgnek tekint valaki egy a földjén tartózkodó idegent, miért ütközne az ásatrúval az illető kirúgása. Az én "jóérzésemet" ez például a legcsekélyebb mértékben sem zavarja, sőt, teljesen természetesnek tartom. Az általad sugallt túlzott "vendégszeretet" inkább a Bibliára jellemző. Tudod, van ott egy jelenet, amikor a "jóságos" apa felajánlja a szűz lányait a csőcseléknek, amikor azok a jöttment idegeneket akarják elkapni. Othala, ugye?

Miből következtettél arra, hogy sajnálnám, hogy a nácik elbuktak? Szeretnél megint neonácizni? Csak tessék! Fölösleges volna válaszolnom, hiszen úgysem érdekel, már kitaláltad előre a választ.

Nem, még nem szüttyögtem a rúnákkal. És? Mi következik ebből? Odinnak már nem számít, hogy tojnak a fejére? Már nincs szükség határozott, erős egyéniségekre? Elegen vannak a Valhallában? Tutujgassuk kicsit a szegény, gyenge tucatembereket is? Nagyon szirupos new-age szagú ez így, nem gondolod? "Ne csinálj semmit, csak kussolj, abból nem lehet baj!" Lehet mindenféle agyafúrt magyarázatokat hozni az eseményekre, de ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a zsidókkal nem lehet kukoricázni, mert annak idején Hitlert kabbalista mágusok vették rá arra, hogy megtámadja a Szovjetuniót, tehát az alefbetnek is van igazságérzete. Vagy lehet, hogy mindig ott van az összes bűvös esemény mögött az ember?

Ítéletet meg bárki mondhat. Ez egy ilyen világ. Az meg, hogy mi lesz, kinek az érdekei érvényesülnek, a hatalomtól függ. Erre sajnos nem mindenki képes arra, hogy befogja a pofáját és engedelmesen dagonyázzon. Vannak ilyen torzszülöttek.

---

Goat of Mendes: Még sehol sem olvasható. Az új Scythe-on lesz majd. Meg ne kérdezd, mikor... :]

A többiben, amit írtál, úgy tűnik, egyetértünk.