ez nem az a foglalkozás!
nem taxi, nem fodrász, nem énekóra!
az alapellátásnál nincs és nem is lehet "elvárás" hogy időpontot kérjen a beteg (nincs telefon mindenhol! és használni se tudja mindenki, viszont elérhetőnek kell megkülönböztetés nélkül minden ember számára)!
a maszek orvoshoz nem mész le egy vérnyomásmérésre, se injekcióra! se kádba helyezhető ülőke receptjéért!
ez nem Svájc és nem egyék régóta kialakult eg.ü.rendszerű ország!.
és nem állitható át (az átlagemberek miatt!!!! és ez a többség! kisebbség megtalálja a maga egyéb utját!
de alapvető joga, ezért lehetősége is van az alapellátásban is beülni a sorba azok közé akik máshová képtelenek menni!
és afelé megyünk, hogy csak ennyi lesz az elérhető egyre többeknek! amellett, hogy a teher nagyobb lesz aki teheti átnyergel az uj magánkúrházakhoz, de!!!sok -szerencsére!-orvos marad szolgálni rossz körülmények között is!
most hallottam -vagy irtam már valahol??-
egy matekprofesszor átment magánegyetemre többpénzért persze, de a LELKE!! visszasirja a régi helyét ahol még aki bejutott a nagytöbbség tanulni/tudni akart!nehéz felvételi után bentmaradni is nehéz!! élmény volt velük "dolgozni", ma viszont gazdag csemeték bukdácsolását kinlódja, és törik Ő megfele!!diák meg ujrajárja-befizeti a magad tandijat, ő meg belerokkan a lustaság, linkségek nyomása miatt.persze kell a cégnek a bevétel!
(meghasonláshoz vezet, pénz, pénz, pénz!grrrrr)
szerintem szintén magyar sajátosság a kitudja honnan lévő elszántság, lelkesesdés, akkoris ha máshol soxorosát kaphatja-de mégis maradnak! igényeiket nem mossa át a pénz!!
(exemtől hallottam és ugy utálom azt a kifejezést, hogy :mennyit érsz?? pénzben kifejezve-ami ugye amit már felmutatsz ennyi idős korodra!
iszonyodom a pénzzel méréstől! nyugati ostoba minta begyűrűzött már ide is persze, és ha a politika nem zavarná meg pl a dokikat is!! akkor még mindig csodálnám az agy/szivsebészeket és sorolhatnánk hány csendes, rongyrázásmentes emberiség segitőit!
nagy a zürzavar, eközben persze sokan élvezik a 8 óra magánkorházi praxist/pénzt/paripát! de még megrögzött hajtásból bevállalnak egy két otthoni rendelést is, rohannak ide és oda,szakértenek itt-ott, a teljesség igénye hol kérhető számon? és melyiknél mélyülnek el ugy igazából?
szivesen csinálnék ilyen munkamegfigyelést/kisérést/dokumentálást pl egy hónapon keresztül:-)