Meggyes Creative Commons License 2003.06.27 0 0 54
ohiki,
szerintem ez igy ebben a formaban nem feltetlenul igaz. A mi csaladunkban mindig is voltak csirkek/tyukok, amelyek nem ettek tapot, megsem voltak pengemelluek... Viszont az altaluk tojt tojasok sargaja szinte narancssarga volt, nem olyan kis halovany pasztellszinu, mint a "bolti" tojase.
Ez a huseves, husnemeves pedig nagyon erzekeny dolog. Szegyenszemre bevallom, hogy en keptelen vagyok atterni a vega eletmodra. Viszont "bolti" hust nagyon ritkan eszem, foleg emlosallatot. Hiszek abban, hogy azoknak az allatoknak a kinjai valahogy benne vannak a husban es ahogy ezek dolgok (vagohidak, eloallatszallitas) mennek, nem vagyok hajlando tamogatni egy ilyen rendszert.
Heteken belul koltozom ki videkre, es en biza keresni fogok egy olyan nyugdijas nenit, akitol vehetem majd a csirket. (arra is gondoltam, hogy megveszem en a csirket, a kajajukat, o nevelgeti oket es a csirkek mittudomen, egyharmada cserebe az ove. Na persze ez nem ide tartozik, de a lenyeg a lenyeg, "falusi" csirket szeretnek enni).
Szerintem nem lehet egy szintre emelni peldaul egy olyan malac "eveset", aki haztajiban nevelkedik, nem eu-s tapot, hanem hazi moslekot eszik, latja a napfenyt es amikor oda kerul a sor, gyorsan, kimeletesen hal meg, mint egy olyan malacet, amelyik 50 tarsaval egyetemben egy bezsufolt kamionban utazik, kimeletlenul bannak vele - azt pedig, hogy egy vagohidon mi tortenik, nem is tudom elkepzelni.
Ettol fuggetlenul, de nem rajongok az emlosallatok husaert - csirke, hal nekem boven eleg (es sajnos mondjuk a rakottkrumplihoz egy jo adag kolbasz, lehetoleg szinten hazi disznotorosbol)
Nem akarok alszenteskedni, mert ez ugy erzem, engem is ov a sok szintetikus szartol, amit megetetnek az allatokkal. Mellette persze igen, a lelkiismeretem is tisztabb, mintha "nagyuzemi" husokat ennek es azt hiszem, hogy ezt egy kis utanajarassal meg lehet oldani...
No, bocs, ha hosszura nyultam...
Előzmény: ohiki (45)