angyalhentes Creative Commons License 2003.06.27 0 0 337
1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.)

Ez ugye csak elnevezes kerdese.

. A kedvezménytörvény hatálya csak Magyarországra érvényes, illetve Romániában a külképviseletekre. (Romániában nem állítanak fel bizottságokat, a magyarigazolványok kiadására csak a Magyar Köztársaság területén van lehetőség, illetve a romániai magyar külképviseleteken, konzulátusokon.)

Na, ez speciel igy van jol. Hivatalos magyar papirt csak hivatalos magyar szerv adjon ki, ne az RMDSZ, vagy egyeb akarki.

3. Romániai magyar szervezetek Románia területén nem adhatnak ki olyan ajánlásokat sem az igazolványra, amely a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozik.

Lehet, hogy nem adhatnak, de adnak.

. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy nem támogatja a romániai magyar politikai szervezeteket a román kormány beleegyezése nélkül.

Tudtommal az egyetlen komoly romaniai magyar szervezet a kormany tagja :) Amugy nagyon helyes, hogy nem a politikai szervezeteket tamogatjak. Tamogassak(suk) az osszes tobbi ertelmes teruletet. A politikusokat ne.

5. A román állampolgárok - nemzetiségi hovatartozásuktól függetlenül - azonos feltételek mellett vállalhatnak munkát Magyarországon.

Vallalhatnak. De ugye az azonos felteleek azt is jelentik, hogy mindkettejuktol megkovetelhetik az anyanyelvi szintu magyartudast...:))

7. Az igaz nagy veszteseg, hogy mas orszagok is verszemet kaptak, lasd Szlovakia.

Mint mar emlitettem volt, Szlovakia akkor se egyezett volna bele, ha a fene fenet eszik. Talan ha elotte tetszettek volna targyalni vele.

8. A román jogosan artikulalhatja Europa, a vilag fele, "latjatok, mi meg a necces státusztörvényt is elfogadtuk, mit dumalnak a magyarok elnyomasrol ?"

Ez valoban igy lehet, de ez szinten nem oszt, nem szoroz. Romania mindig is kis kedvenc volt, es frankofon orszag, nincs szuksege ilyen urugyekre.

9. A "kedvezmenytörveny"-böl csak a kedvezmeny lett kiherelve. Egy kedvezmenytörvenynel ez nem nagy siker.

Ebben ugye semmi konkretum nincs. Hacsak nem a politikusok penzugyi megsegitesenek elmaradasa miatt faj a szived...

10. A paktummal nyilvánvalóvá valt, hogy Szlovakia, Ukrajna stb számára is, hogy Budapest mindent benyal, emiatt kevesebbel ök sem erik be.

Egy pici atgondolassal _elotte_ ezt mind meg lehetett volna elozni. Ne a paktumot okold azert, amiert igazibol az atgondoltsag es az elozetes egyeztetes teljes hianya a felelos.

Előzmény: Skorpió (318)