Skorpió Creative Commons License 2003.06.26 0 0 318
Na nezzük, hogy mit is "ert el" Orban Nastaseval:

1. A Statusztörvenyböl kedvezmenytörveny lett. (Romániában nem érvényes a Státusztörvény.)
2. A kedvezménytörvény hatálya csak Magyarországra érvényes, illetve Romániában a külképviseletekre. (Romániában nem állítanak fel bizottságokat, a magyarigazolványok kiadására csak a Magyar Köztársaság területén van lehetőség, illetve a romániai magyar külképviseleteken, konzulátusokon.)
3. Romániai magyar szervezetek Románia területén nem adhatnak ki olyan ajánlásokat sem az igazolványra, amely a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozik.
4. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy nem támogatja a romániai magyar politikai szervezeteket a román kormány beleegyezése nélkül.
5. A román állampolgárok - nemzetiségi hovatartozásuktól függetlenül - azonos feltételek mellett vállalhatnak munkát Magyarországon.
6. A román külügyminiszter kérésére nem került be a törvény szövegébe a vállalkozóknak nyújtható támogatásról szóló rész.
7. Az igaz nagy veszteseg, hogy mas orszagok is verszemet kaptak, lasd Szlovakia.
8. A román jogosan artikulalhatja Europa, a vilag fele, "latjatok, mi meg a necces státusztörvényt is elfogadtuk, mit dumalnak a magyarok elnyomasrol ?"
9. A "kedvezmenytörveny"-böl csak a kedvezmeny lett kiherelve. Egy kedvezmenytörvenynel ez nem nagy siker.
10. A paktummal nyilvánvalóvá valt, hogy Szlovakia, Ukrajna stb számára is, hogy Budapest mindent benyal, emiatt kevesebbel ök sem erik be.

Na, egyenlöre ennyit tudtam felidezni...

Előzmény: angyalhentes (313)