Sziasztok!
Néha, ha nagyon belegondolok ebbe a kegyetlen világba, legszivesebben öngyilkos lennék...de azért vannak az életnek szépségei is...no, állat nem lennék ebben a világban...max. magamnál lévő kedvenc...:))
Maga ez a világ is rohadt kegyetlen, csak meg kell nézni egy afrikai természetfilmet...
Igen, a párom is volt sertésvágóhídon, ott kellett aszfaltozni, sőt volt az ÁTE-n is, lovak részlegénél kellett aszfaltozni, sőt dolgozott annak a magyar csávónak is, aki beagle-ket tenyészt kimondottan kisérlet céljából, amiből baromira meggazdagodott....úgyhogy szörnyűségeket én is tudnék mesélni...
Nekem nem a húsevéssel van bajom...2 hétig bírtam vega lenni, aztán jólesett a csirkehús...
Nem a halál a borzalmas, hanem az elötte lévő szenvedés és a halál mikéntje!!
Ez sajna az EU-ban sem fog változni...mélyen elitélek mindenfajta állatkínzást, beleértve a tömegnevelést, tojástermelést, kisérletek minden fajtáját, prémállat tartást,cirkuszt, néhány állatkertet, magán állattartót, delfináriumokat, bika-és egyéb állatviadalt és sorolhatnám..
Az emberi faj valóban affelé halad, hogy kiírt maga körül mindent, de aztán saját magát is kiírtja ezzel...
Dumálni lehet róla, de szerintem ott kezdődik a környezetvédelem és állatvédelem, hogy mindenki a maga portája körül próbálna rendet tenni, tisztaságot tartani és az állataival úgy bánni, hogy azoknak is jó legyen..a marhákat és más állatokat mezőn kellene nevelni..ha lenne annyi mező.., de ez már mind csak a "jó lenne" kategóriába tartozik, sajna a tömeggyártás korszakát éljük, mind élettelen dolgok, mint élő szervezetek terén...
Biztos lehetne ezen javítani, de sajnos az nem áll az üzleti érdekek előterében...
Pl. milyen borzalmas dolog, hogy a sertésekbe génmanipulációval emberi gént ültetnek be, hogy pl. a szive, vagy veséje alkalmas legyen emberi testbe történő beültetésre!
Utána élve boncolják, hogy ezt kiszedjék..
De mi történne, ha netán a Te gyerekednek, vagy szerelmednek, vagy szüleidnek lenne olyan baja, hogy csak így tudnád megmenteni? Mit választanál? Azt a szegény malacot, vagy a gyermekedet, szerelmedet?
Szóval nehéz ügy az állatvédelem, de a kreténeket soha nem fogom tudni megérteni, azokat akik pl. direkte szaporítját az amúgy is sok gazdátlan állatok számát...engem ezek idegesítenek a legjobban..