Skorpió Creative Commons License 2003.06.26 0 0 297
Szalenak teljesen igaza van.

Ha mondjuk (*)<-ide beteszi, hogy ugyanugy, ahogy ok is megcsinaltak a mi belegyezsunk nelkul :) ... vagy tul sokat akarok ;)??
Termeszetesen megtehettük volna. Es akkor vetettek volna ki a 100 %-os adot a magyar tamogatasra.

Ahhoz hogy a statusztörveny europa-szerte elfogadott legyen, valoban annyira ki kene üriteni, hogy teljesen ertelmet vesztene. Ki kell dobni, ahogy van.

Olyan megallapodat kötni, amit az Orban kötött Nastasevel, a nemzet teljes kiszolaltatottsagat jelentene. Kepzeld el, amint teljesen kinyitnank a hatarokat a - a romanoknak mar igy is nyitva all -az ukranoknak, szlovakoknak, mindenkinek. Keptelenseg. Azert gondolj bele, mennyire nyafognak nalunk, hogy miközben nekünk kell USA vizum, addig ök anelkül jöhetnek ide. "Micsoda aljas dolog, hol az egyenlö elbiralas ? Ez nalunk elvi kerdes !" - harsogjak a nemzetfeltö jobbosok Közben pedig nincs viszonossag Romaniaval a munkaerö szabad aramlasaban, ami pedig az egyik legkenyesebb kerdes. Nezd, nyugaton nem veletlenül a feketemunka az egyik föbenjaro bün. Mindenki kemenyen vedi a munkaeröpiacat. Akik azt akarjak, hogy hasonlo megallapodas szülessen a többi szomszedos orszaggal, az vagy bolond, vagy megfizetik erte. Es mielött az ET-re hivatkoznal, lassuk csak hogy mit is mondtak:

"Hangsúlyozza azonban, hogy az anyaállamoknak a segítségnyújtásnál ügyelniük kell arra, hogy azt mind formájában, mind tartalmában elfogadja az az ország is, amelyhez a kisebbségek tartoznak."

Tehat szo sincs arrol, hogy az ET azonos megallapodast szeretne, mint amit Orban kötött Nastaseval - bar itt H.Macisajt tendenciozusan ezt hazudja (ne higyj neki) -, hanem azt szeretne, hogy ketoldalu megallapodas szülessen, barmilyen tartalommal, de közös megegyezessel.

Namarmost a helyzet egyertelmü, nincs lehetöseg barmifele megallapodasra, egyszerüen azert, mert a szomszedos orszagok nem akarjak. Mivel az ET azt szeretne, hogy "kettön alljon a vasar", nagyon nehez elörelepni. Lehetne kormanyon barki a jobboldalbol, hasonlo cipöben jarna.

Előzmény: Zézé (296)