caixa Creative Commons License 2003.06.26 0 0 300
Hello gagarin,

A mi panelgettóban lévő lakásunkban 3, kb. ugyanakkora szoba van. A nappali, ahol a splitklímát felszerelték, egy duplaszárnyú ajtóval nyitható egybe a picit kisebb második számú szobával.

A nappali másik végén egy kicsi, beüvegezett erkély van. A klíma kültéri egysége a ház falán kívülre került, a beltéri pedig az erkélyajtónál van.

A klíma ezt a két szobát kellemesen lehűti. Nincs hideg, de 5-8 fokot csökkenti a benti hőmérsékletet. Hozzáteszem, nappal mindenhol leengedem a redőnyöket és bezárom az ablakokat. Nagyon sokat számít, hogy az ablakokon nem tódul be a meleg. Este és éjjel aztán minden tárva-nyitva áll.

A 3. szobában, ami a nagyszoba mellett van(ugyanaz a fekvése) és nem nyitható össze vele, a klímától kicsit van hűvösebb. Akkor lesz igazán kellemes, ha már beüzemeltem a nappaliból áthozott Elektrolux mobil/split klímát.

Mindkét klímához átfúrták a panelt, és kívülre kerültek a kültéri egységek. Az alattunk lévő lakásban él a nagyapám, most szereltetett magának ugyanilyen Daewoo klímát. A három közül egyik szerkentyű sem zajos, még akkor sem, ha kettő megy egyszerre. Pedig a két külön lakás erkélyénél éppen egymás fölé felszerelt izék a panel belmagasságából adódóan közel esnek.
(Megjegyzem, k. drágán szerelték, bruttó 60 e/gép számlával. Viszont jól megcsinálták, nem cseszték össze a falat sem, és garanciát vállaltak a szerelők.)