Most viszont alaposabban megnézve feltünt egy érdekes dolog! Aki látott már totálkáros kocsit belülről, annak is feltünhetett, hogy NINCSENEK KINYÍLVA A LÉGZSÁKOK!! (remélem csak arról van szó, hogy elölről nem kapott ütést az autó)
A kinyitott tetőn az lehet a fejlégzsák?
Csak hogy tanuljatok más esetéből: Előző autómmal mentem dolgozni Budatéténybe.Aki ismeri dél-budát, az biztosan emlékszik arra a felüljáróra ami a 6-os út felett fordul át és a lakóövezetben, a Campona mellett található benzinkútnál (MC Donaldsnál) tesz le. AKi nem ismeri, az képzelje el a BAH csomópont felüljáróját.
Szóval hajtottam fel a felüljáróra úgy, hogy balra vitt az út (tehát a benzinkút fele) mikoris következőt tapasztalom. Elöttem cca 3 kocsihosszal egy Wartburg kombi, benne APUKA, ANYUKA, KISLÁNY 6éves, KISFIÚ 7.
Egyszercsak 1000-rel megjelenik szemből egy Opel Astra G, nem tudja bevenni a neki jobbos kanyart, átsodródik a mi sávunkba, oldalával nekicsúszik a Wartburg oldalának ami ezáltal felborulva csúszik előre, majd száguldó cimboránk frontálisan, sarkosan belémvágódik. -mindez cca 1 másodpercben!
Szerencse a szerencsétlenségben:
-A Wartburgban, mivel "csak" felborította őket,- senki sem sérült súlyosan
-Az Opel Velem ütközött frontálisan, nem a Wartburgal
-Mivel BE VOLTAM KÖTVE csak a térdem vágódott a műszerfalnak (csúnya maradandó felszini sérülés)
Eredmény: Totálkár az úgy szeretett Astrámra:-(
-aki életét adta értem
Tanulság: Tök mindegy TE hogy vezetsz, mennyivel mész, mennyire vigyázol, bármikor jöhet szemből egy barom aki átjön a te sávodba! Kösd be te is az övet, hisz ha én nem kötöttem volna be, akkor...