Valentine Creative Commons License 1998.07.22 0 0 111
Üdv mindenkinek.

Az az érzésem, hogy sokatok szerint a Bibliát meg a tudományt nem lehet összeegyeztetni. Az itt olyan sokat emlegetett kreacionista tudósok pont ezt teszik. Szépen végignézik a bizonyítékokat, amit akár az evolúcióelmélet támogatására szedtek össze. Ezek a bizonyítékok mindenféle kényszerű belemagyarázás nélkül a teremtéselméletet is alátámaszthatják. Vagyis olyan tapasztalati tények vannak, amelyik mindkét esetet lehetségessé teszik. A Biblia történeteire - vízözön, stb. - vannak eméletek, ezek legalább annyira igazak lehetnek, mint az evolució feltételezései (objektíve nézve a dolgokat). Hogy én melyiket fogadom el, már rajtam múlik.

A Biblia "lehetetlen" állításai közé tartozik a 6 napos teremtés, és az Ádám óta eltelt kb 6000 év - az evolúció milliárdjaihoz képest. Ugye az évmilliárdok a C14(?) vizsgálatok eredményeiből származnak. Ezzel a módszerrel sikerült már egy, feljegyzések alapján 200 éve történt vulkánkitörést évmilliókkal visszaküldeni az időben..
Nem akarok hosszú lenni. Ha érdekel itt valakit, és én sem felejtem el, megpróbálok összeszedni ezt-azt a témáról - vízözönnel, délisarki x-pálmafákkal kapcsolatos kreacionista véleményeket.

Gottago,
Val