Jim Creative Commons License 1998.07.21 0 0 108
korx,

Abban egyetértek, hogy előbb-utóbb eljön az a kor, amikor az ember nyugodtan megteheti, hogy mesterségesen fejlessze tovább saját fajának tulajdonságait. Valóban jobb lesz egy-két betegségtől ilyen úton megszabadulni, mint gyógyszerekkel. De nagyon ne éld bele magad, én azt mondom, egyelőre be kell érni a növényekkel, állatokkal. És remélem, hogy nem tűnök a témában olyan ultrakonzervatívnak mint a következő: nemtom hallottatok-e arról, hogy Amerikában a környezetvédők bojkottálni próbálták (próbálják) a génmanipulált paradicsomot? És az emberek vevők erre, génkezelt, fúj! (Az biztos olyan mint a sugárfertőzött!)

Na most egy kis filozofálgatás, kicsit elvonatkoztatva, bocs ha offtopic:

korx írta: "Ebböl azzal értek egyet, hogy "körültekintőnek kellene lenni", de _mindenáron hajszolni KELL az új dolgokat_ mert csak ettöl lehet jobb IMHO."

Ugyan miért kell hajszolni az új dolgokat, nem értem? Én nem tartozom azok közé, akik odavannak a legújabb autótípusokért és követik a legújabb divatot, a számítógépemre nem feltétlenül igyekszem a legújabb szoftvereket felrakni. Előbb mérlegelem, hogy szükség van-e rá. Manapság az "új" nagyon pozitív fogalom lett, ezt sugallja minden reklám, újdonsággal kell kirukkolnia minden cégnek, aki nagy profitot akar - nekik tényleg hajszolni kell. De vajon tényleg jobb-e az embernek a sok civilizációs vívmány, tényleg boldogabb-e tőle? Hm, hm... Nem tudom...