korx Creative Commons License 1998.07.20 0 0 103
Jim: Én kitartok 06-24-98 3:37 PM 06-25-98 11:16 AM hozzászólásaim mellett amelyek IMHO cáfolják Guga általad emlitett hozzászólásait. :-)

Hangsúlyozom. Én nem azt mondom, hogy most rögtön alakitsuk át az embert szuperemberré, mert ez napjainkban lehetetlen. Senki nem beszél itt gének kidobásáról, a változatosság megszüntetéséröl.
Azt állitom csupán, hogy a _meghatározatlan jövöben_, amenyiben az ember önmaga butaságát leküzdi és nem következik be külsö kivédhetetlen katasztrófa, az ember és környezete fejlödését, maga az ember fogja meghatározni, ebbe beleértendö saját biológiai fejlödése, amelyet nevezhetünk evoluciónak.

Hogy ki, mit és mi alapján dönt el ebben a kérdésben lényegtelen. Ez egy lassú folyamat lesz. Sokmindenki, sokminden alapján, sokmindent el fog dönteni, és lesznek hibák is, de ez a folyamat villámgyors lesz a hagyományos evolúció léptékéhez képest mivel értelem által tudatosan irányitott folyamatról van szó.

Megnyugtatlak, hogy én személy szerint egyetlen génmanipulációt sem fogok végrehajtani, mert nem ez a szakterületem, úgyhogy felesleges engem ezügyben óvatosságra intened.

Emlitetted a freont és az antibiotikumot, mint hibát. Emlitek még néhányat atomenergia, elektromosság, robbanómotorok, gyógyszerek, lézer, stb.

"Szóval nem kell mindenáron az új dolgokat hajszolni, abban a hitben, hogy ezektől mindenkinek nagyon jó lesz, de legalábbis körültekintőnek kellene lenni."

Ebböl azzal értek egyet, hogy "körültekintőnek kellene lenni", de _mindenáron hajszolni KELL az új dolgokat_ mert csak ettöl lehet jobb IMHO.