Cserfa Creative Commons License 1998.07.20 0 0 100
Kedves Csülök, és DcsabaS!

Nem tudom Jézus miért szégyenkezne miattam, hogy az Ő, illetve egyik fő (a szeretett) apostola szavait idéztem.
De magyarázatképpen szó szerint:

Jn. 15.12 „Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket.”

1Jn. 3.13-14 „Ne csodálkozzatok, testvéreim, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük testvéreinket: aki nem szereti a testvérét, az a halálban van.”

1Jn. 2.15 „Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete.”

Jn. 15.18-19 „Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ.”

Azaz egymást szeressük, a világot ne, sem azt ami a világban van, a világ meg gyülöli Krisztust (az igazit, nem azt akit csinált magának) és minket

És most figyelj!

Jn. 17.9 „Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid” és Jn. 17.20 „De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem”

Azaz a világ nem tudja kisajátítani Jézust, aki értünk és azokért könyörgött, akik majd megtérnek. A világért meg nem! Sőt, olvasd el a Jelenések könyvét, mi vár a világra!

Kedves Csülök, szó sincs arról, hogy a keresztényeknek nyalni kéne a világnak: 2Kor. 4.3-5. „Ha pedig nem elég világos a mi evangéliumunk, csak azok számára nem világos, akik elvesznek. Ezeknek a gondolkozását e világ istene megvakította, mert hitetlenek, és így nem látják meg a Krisztus dicsőségéről szóló evangélium világosságát, aki az Isten képmása. Mert nem önmagunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat, önmagunkat pedig mint szolgáitokat Jézusért.”

Megerősítésül:
1Jn. 4.3-7„Amelyik lélek pedig nem vallja Jézust, az nem az Istentől van. Ez az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljön, most pedig már a világban van. Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van. Ők a világból valók, ezért a világ szerint beszélnek, és a világ rájuk hallgat. Mi Istentől valók vagyunk: aki ismeri Istent, az hallgat ránk, aki nem Istentől van, az nem hallgat ránk. Erről ismerjük meg az igazság lelkét és a tévelygés lelkét. Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent”

Nos, itt van a szeretet, és az, hogy kit szeressünk és kit ne. Úgy vélem, egyetlen Istenről szóló dologban még nem írtam hamis szellemben, de tudom, hogy szokatlan az, ha valaki elhagyja a hagyományos egyházak tanítását, és a Bibliát veszi (etikailag is) alapul.
Én nem térítgetek, nem evangelizálok, de nem is nyalok. Ugye az nem baj, ha a Bibliát veszem alapul, és nem (hamis) emberi elvárásokat? Pál sem szép beszédekkel nyert meg embereket, hanem igencsak „érdes” volt, egyáltalán nem akart embereknek tetszeni, ahogy ezt sok helyen le is írta.
Kedves Csülök! Örülök, hogy gondolkodsz a szeretetről, de nem ismered Jézust, aki a legjobban szeretett, és úgy beszélt, olyan egyenesen és lényegre törően, hogy Te igencsak kijönnél a sodrodból (nem biztos,hogy a felháborodástól!).
De ezt nem írtam-e meg ezeket más topicban? Ezek a dolgok ennek a topicnak a témái?

Kedves DcsabaS!

Én éppen azt írtam rólad: „Hiszen nem is neveztelek nevetségesnek?” és a többiből kiderül, hogy ha Gitten nem nevetsz magad sem válsz azzá.
Olyan Jézust, aki nem a Biblia szerinti, hiába szeretsz, az magad választotta isten- vagy ember tisztelete. Keresnek emberek dolgokat, elképzelt személyeket, de Jézus meg azt mondta magáról: „Én vagyok …”, Az Atya is. Ők konkrét személyek, nem a képzelet szülöttei.

Kedves Piszkos!

Nem gondolhatod komolyan, hogy én a madár vagyok! Régebben Tasztalozok, elég sok helyen szóltam hozzá dolgokhoz. Nézz utánam, még a nevemet is leírtam valahol.
Ellenben a Katolikus topicban meg máshol is jól nekiestem a történelmi egyházaknak. (Vallás és …, Az elnyomó Egyház, stb.)

A többiektől elnézést kérek, de most más dolgom van, és a MATÁV is drága. Majd éjjel …