Jim Creative Commons License 1998.07.20 0 0 94
Kedves CSerfa!

Nem akarok nagyon elmerülni a kialakult evolucionista-kreacionista vitában, sok a személyeskedés, kevés az érv... DcsabaSt úgy támadod, mintha ő találta volna ki az egész evolúciót. Arra kérnélek mutass egy linket valami olyan webhelyre, ahol összefoglalják a kreacionista elméletet, mert igazán kezdek kiváncsi lenni rá. Gondolom, nem igazodik szó szerint a Bibliához, miszerint az egész világot hat nap alatt...

És tényleg nem értem, hogy lehet az evolúciót komolyan kétségbe vonni, mára annyira kerek elmélet, kevés tisztázatlan ponttal. El nem tudom képzelni, hogy mit kezd a kreacionizmus a millió, milliárd éves leletekkel, amelyekben nyomon lehet követni a földi életet az egysejtűektől kezdve... És egy állatkertben sétálva annyira szembeötlő egyes fajok közti rokonság, azaz hogy egykor közös ősük lehetett... Miért épített Isten változtatható, módosulásra képes genetikai információt az élőlényekbe, ráadásul amelynek kódolása egyöntetű az egész élővilágban? Az élőlények alkalmazkodása, fejlődése, evolúciója pedig igenis a szemünk előtt történik, ahol népes populációk vannak és gyorsan váltják egymást a generációk (baktériumok, rovarok), évek alatt megfigyelhető. Nem figyelték meg új faj evolúció általi létrejöttét? Lehet, de azt sem figyelték meg, hogy Isten új fajt teremtett volna.

Nekem úgy tűnik, az evolúció és a hit nem zárják ki egymást. És a Biblia attól még lehet igaz, de nem szó szerint értelmezve, hanem szimbolikusan.