Elm Creative Commons License 2003.06.12 0 0 464
Eloszor is azt mondanam, hogy toltsd le a www.extra.hu/hitelportal-rol a 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet a lakáscélú állami támogatásokról, valamint ennek a modositasat ami 229/2002. (XI. 7.) Korm. rendelet cim alatt fut.
Abban szinte minden benne van.

A meltanyolhato lakasigeny egy melleklet, nincs a rendeletben kozvetlenul, de a www.meh.hu otthonteremtes linkje alatt valahol ott van. Negy egyuttkoltozo eseten (a felnott gyerek is az, ha bejelentkezik) kell minimum 2 lakoszoba, DE ha a konyha a nappali es az etkezo egy legterben van, akkor az 60nmig egy szoba, afolott ketto. Illetve, ha nagy szobakat csinaltok, akkor egy szoba 12-30nm, tehat ha 30nm-nel nagyobb, akkor azt is ket szobakent kell szamolni.
De amikor beadjatok a bankba az igenyt, akkor nezessetek meg veluk, hogy jo lesz-e, nehogy menet kozben dobjak majd vissza, mert nem feleltek meg ennek.
(bar felnott gyerekre nem jar szocpol, ott csak a kamattamogatas miatt szamithat ez)

Ha van egy gyerek, akkor be lehet vallalni meg egyet (tobbet nem), es annak 3 even belul a bevallalas utan meg kell szuletnie, kulonben vissza kell fizetni a lovet. (ez a modositas rendeleteben van)

Amig BARMENYIK egyuttkoltozo neven van lakas, addig nem jar a szocpol (es az afavisszaterites sem). El kell adni az igenyles elott. Tehat a gyerek nevere sem irathatod, max. szuleidre pl.
Ahogy irod az jo, eladod, az mindenkeppen onero kell legyen, +hitel, es a +szocpol, +afavisszaterites akkor mar jar.
Nyilatkoznod kell, hogy nincs a neveden lakas, ha visszamenoleg kiderul (apeh vizsgalhatja), akkor buntetokamatokkal egyutt vissza kell csengetni az egeszet... ja, ha eladod az jo, nem baj, hogy volt a neveden, azt nem nezik, az a lenyeg, hogy a szocpol szerzodes alairasakor ne legyen mas lakas a neveden (pl. nekem sem volt - de mar van...)

Az allami tamogatasu hitelnek ez abszolute nem feltetele, ha csak azt vesztek fel, akkor maradhat a kero a neveteken.

Olvasd at a rendeletekt, aztan kerdezz nyugodtan...

Előzmény: CELL (458)