moverlander Creative Commons License 2003.06.12 0 0 462
>>>Ezek szerint ket felnott ket gyerek eseteben minimum 2 db 12m3-es szoba kell?

Igen. Bár nem köbméter, hanem négyzetméter :). Bár a törvény nem rendelkezik róla, de a két fél szoba egynek számít.(legalábbis egy-két bank ezt mondta)

>>>a amerikai stilusu azaz konyha etkezo nappali egy legter akkor a nappali minek szamit

Szobának.De csak egynek.

>>>Illetve mi van ma torvenybe,ha megvan egy gyerek es a masodikat bevallalja az ember akkor megelolegezik a masodik utan jaro penzt?

Igen, de csak a hitel összegét csökkentik vele. Magyarán szólva a második gyerekre járó pénz nem lehet önerő, csupán kevesebb hitelt kell felvenned.

>>>Most van egy lakas az en nevemen mar az eskuvonk elott is megvolt.Most akkor nem kaphatunk szocpolt mert mar van egy lakasunk, vagy ha eladjuk a lakast es odamegyunk a bankhoz hogy ittvan X-millio onero kerjuk a szocpolunkat mert epiteni szeretnenk akkor kapunk?Azaz visszamenoleg leellenorzik es ha mar volt lakasa az igenylonek valaha de mar eladta akkor sem kaphat szocpolt?

Az igénylés pillanatában nem lehet ingatlan tulajdon+az 5 éven belül eladott árát az újba kell fektetni. A szocpolnak nem feltétele az önerő, csupán az, hogy új lakást/házat építs/vásárolj.

>>>Es allami tamogatasu hitelt?
Ezt is. De ez építésnél kicsit bonyolult történet. Menj be a potenciális bankba, és ott részletesen elmesélik.