occy Creative Commons License 2003.06.11 0 0 231
Mert minél jobban gazsulálnak nekik a Megyó-Kovács-félék, annál jobban elszemtelenednek a kisantantiak. A kisebbségeben élő magyarok tudják ezt.
Itt egy minapi írás, főleg a vége fontos, a többi inkább csak az érthetőség kedvéért:

MTI - 2003. június. 6.

Új Szó: "Egyetlen mécses Trianon sírjára"

A Pozsonyban megjelenő Új Szó című magyar nyelvű lap szerint "a trianoni tudathasadásos folyamat elemzésekor nem szabadna megfeledkeznünk a Potsdam és Párizs között eltelt időszaknak arról a részleteiről, amelyek a mai napig alapvetően meghatározzák a felvidéki magyarság lelki, gazdasági és alkotmányos létét".
A lap pénteki számában az írás szerzője, Soóky László a magyar Országgyűlés SZDSZ-es képviselője, Mécs Imre "Trianon tűnő árnyai" című írására reagál. (Mécs egyik magyarországi napilapból átvett írását az Új Szó szerdán közölte - a tud. megj.)
Soóky megállapítása szerint amiről Mécs ír, azt tartalmazzák a felvidéki magyar iskolákban használatos történelemkönyvek. Amiről ezek a könyvek nem vesznek tudomást, arról a szerző is bölcsen hallgat, "tételesen a Magyar Tanácsköztársaság és Kun Béláék szerepéről, mint a trianoni elvtelen őrület egyik alapvető kiváltó okáról". Úgy látja, Mécs az államférfi bölcsességével jó szándékú fátylat terít a múltra, de vajon elgondolkodott afölött, hogy "a történelmet mindmáig csak a baloldali ideológia köldökzsinórján csüngő történészek írták meg, hogy a magyar történetírás idevonatkozó fejezetei a román és a cseh-szlovák ideológiát vallják magukénak?"
"Számot vetett-e Mécs Imre, vagy bárki más, aki e kérdést illetően megszólalt, hogy mennyit ér az 1995. március 19-én Párizsban, az európai biztonsági konferencia keretében aláírt magyar-szlovák alapszerződés?" - kérdezi az Új Szó szerzője, majd így folytatja: "Tudatában volt-e Horn Gyula annak, hogy mit írt akkor alá, s feltűnt-e valakinek az, hogy e szerződés alapján Szlovákia pofozható bábuként kezeli Magyarországot, teszi ezt Eduard Kukan külügyminiszter nap mint nap Kovács Lászlóval, nagyjából azon a szinten, ahogy annak idején Ján Masaryk bánt el Gyöngyösi János magyar külügyminiszterrel".

Előzmény: Alexander the Great (230)