CSerfa Creative Commons License 2003.06.08 0 0 109
Kedves oncogito!

Én elég rendesen kaptam alomhajostól. És igazán nem kedvelem, és ...
De ha lamibizinek csak tizedét komolyan lehetne venni, sokkal-sokkal ... hmmm, szóval gonoszabb, istentelenebb stb. lenne alomhajosnál.

Isten egyszülött fia emberré lett, hogy hozzánk hasonlóan megkísértessen mindenben, élte életünket, halta halálunkat, és nem zúgolódott. Így jogos (igazságos), hogy Ő kapta az ítéletet egészen. Lambizi minden intés ellenére képtelen volt nem, hogy két mérföldre elmenni Fórum-társával, de egy méterre sem. Lambizi nem, hogy másik arcát is odanyújtotta volna a rá ütőnek (nem is volt ilyen, csak ezt feltételezte), de még a jószándékra is villámokat szórt. Mondom, arra is képtelen, hogy rátekintsen az emberre, képtelen felfogni a másik személyt, ezért saját érzéseiből indul ki, ez bizony súlyos fogyatékosság. És emellett kapásból mer Isten helyett ítélni. Ha lambizinek egy cseppni igaza lenne, szörnyű igazságtalanság lenne. Alomhajosra ez nem áll, ő legalább a maga módján tekint másra. Egyenlővé tenni a két személyt (egyformának ítélni) igazságtalan.
Lambizi szvsz igen fejletlen, vagy inkább visszafejlődött személy. Igaz, azt véltem, újszülött mivoltából következik ez a viselkedés, de lehet, hogy tévedtem, és inkább csakugyan kiölte agyának jelentős részét. Kezdettől fogva így lépett fel, sokan meg is hökkentek, és intették jóindulattal, szeretettel, de ezt képtelen volt felfogni.

Alomhajos abban következetes, amit vél, ha erőszakos is, ez inkább következetességének következménye, alakja, tartása, embersége van, jelleme. Lambiziben ennek nyoma sincs. Lambizi csak önmagát szereti, önmagára néz, és önmagából indul ki, valószínűleg feltette egész mivoltát (úgy néz ki, nem sok volt neki), hogy megvallja és eljátssza a Bibliából (amit nem is ért!) magára nézve azt, ami neki tetszik. És közben magát valami prófétának, ítélethozónak (ideális terminátor) állítja be, és átkokat szór az istenfélőkre, mert azok nélküle is tudják, Kire hallgatnak, és rá nem hallgatnak, hiszen egyetlen igaz (jogos) dolgot nem mondott, mint ami a Bibliában van, meg valami buta ember okoskodásait idézte olykor.

Lambizi maga sem tagadja, kevés ismerete van, Bibliából is, más is, emellé agya javarésze elhalt, ami látható, sőt szembeszökő személyiségzavart jelent a Fórumon is (Beattynek szvsz igaza van ebben, noha az Úrnak semmi sem lehetetlen, ha szemet tud adni, ha a teljesen meghaltat fel tudja támasztani, tán a nagyrészt elhalt agyat is ...). Lambizi annyira elfogult magával, annyira lelkéből (érzéseiből) indul ki, hogy képtelen felismerni a tisztát a mocskostól. Téved is rendesen, intették, és átkozódott, dicsérgették (gúnyból is) és bevette. Nem képes elválasztani a jót a rossztól, arra pláne nem, hogy a jót válassza. Lambizinek akár Jézus, vagy valamely apostol is mondana ellent, lekutyázná, és mondaná rá a mantrákat, egyetlen kiindulási alapja az, amit magának, és magára nézve kinézett a Bibliából. És adja, vélt ellenségeinek is, mit abból kinézett, egymaga több átkot szórt a Fórumon, mint az Hgy terminátorai összesen. Nem néz sem Istent, sem embert, sem erkölcs, sem nevelés, sem alak, jellemnek nyoma sem.

Alomhajos szvsz messze lambizi felett áll. Igazságtalannak vélem feltételezésedet, hogy nem.
Ha alomhajost intették, következetes maradt, ha dicsérték, következetes maradt, tartotta magát
Kedves oncogito, lehet, hogy téged is bántott olykor alomhajos, engem is, de egész más okból, más emberként, mint lambizi.
Lambizit és alomhajost összehasonlítva szembeötlően különb az utóbbi, az arány minimum 1:10, de inkább ennek többszöröse. Hogy miben? Következetességben, jellemben, értelemben, színességben, kedvességben, ismeretben, stb, stb.

Mindamellett alomhajosnak olykor beszólok, ha velem szórakozik, lambizinek nem. Hisz nem is lenne értelme... Szóval ezt éppen azért teszem, mert alomhajos ellenfél, de ember, aki már állni tud, van tartása, alakja, lambizi meg ... hmmm hmmm, bárcsak legalább újszülött, csecsemő lenne, akkor nem lenne baj, ha telesz@rta is a Fórumot.

CSerfa

Előzmény: oncogito (96)