Igazságtevő Creative Commons License 2003.06.08 0 0 223
Kedves hajrámagyarok!
Bár nem nekem válaszoltál, de szeretnék reagálni, néhány olyan megnyílvánulásodra, amik a valóságtól, szerintem kissé távol vannak.
Engedelmeddel, a lehető legpontosabban citállak:
----------------------
""A gyakorlatilag üres kasszában még volt 200-300 mrd Ft amit gyorsan ki lehetett osztani... ennyit az üres nem üres vitáról.""
Nos kedves barátom. Az állami büdzse nem olyan mint az otthoni, hogy csak havonta egyszer van fizetés.
A költségvetési 10022000 sz. számlára, napont futnak be milliárdok, és ezek szám többnyire 3 jegyű.
Számilj utána, Medgyessy 100 napos igérete alatt mennyi pénz jöhetett be? (Megsúgom! Több mint 1500 milliárd.)
Ergo, üres kassza mellett is lehett hiteltérdemlően ígérni.
------------------
""Kormánygaranciák... bár tényleg voltak.. de az új kormány ezeket jórészt visszavonta .. tehát megszüntek hiányként jelentkezni.""
Csupán néhány olyan esetben történt visszavonás, ahol korrupció gyanúja állt fenn. Egyik sem volt jelentős. Nem volt köztük sem Metro- sem Nemzeti Színház botrány szagú ügylet. Ha komoly dologra lett volna példa, az ellenzéki oldal, azóta is attól lenne hangos.
--------------------
""Ha tehát (mint Megyóék) a társadalom egész rétegét megtámogatom akkor triviális, hogy a társadalom egészét kell megsarcolnom is, hogy újból tudjon leosztani.""
Ez, a világon többnyire, mindenütt így működik.
Ezt nevezik közteher viselésnek. Amíg nincs jobb, ezt kell szeretni.
--------------------
""Egy elég széles réteg kapott a leosztásból (nem mindenki!), s az egész társadalom (mindenki!) viseli az elvonás következményeit.""
Azért azt Te sem gondolod komolyan, hogy ebből a leosztásból a multimilliomosok is kapjanak, bár ha nyugdíjas volt az illető, mint nevezetesen Torgyán József, ő is megkapta a 19 ezret, mint egy közeli ismerősöm, akinek 30 ezer a havi nyugdíja. Vagy említhetném hogy a milliomos csemetéje is részesült az ösztöndíj emelésben, vagy pl Orbán Viktor is kapja az emelt családi pótlékot.
Igen sok helyen rátapintasz a lényegre, de a legnagyobb probléma az, hogy túl nagy az olyanoknak a száma, akik nem végeznek efektiv termelő munkát, és igen magas az eltartottak száma.
Ez az utóbbiak száma, egyre nőni fog.