White Falcon Creative Commons License 2003.06.04 0 0 11
A szenvedély még nem történelem,mon ami.Igencsak ferdítő az a kép,ami megpróbálja úgy bemutatni,mintha bármikor is gyarmat lett volna.A 200 év ugyan erősen kerekített,de még ebben a szűk 200 évben sem volt olyan időszak,amikor ne lett olyan magyar önrendelkezés,ami a nemeseknek ne felelt volna meg az abszolutista rendszerben.
A földet valakinek meg kellett művelni,lévén igen sokan haltak meg 1686-ig,de a svábokat csak 17 évvel később hívták meg,tehát erre sem lehetne azt mondani,hogy ab ovo létezett ilyen cél.Amit meg is háláltak vallási üldöztetéssel,ezt pedig kár lenne tagadni.Ebből kifolyólag nem is voltak kiváltságok,a Habsburg nem adott sem kisnemesi birtokot vagy hozzá tartozó címet senkinek.
Nem a magyarországi németek hívták a III.Birodalmat,hanem Gömbös,Imrédy,Sztójay,Szálasi.Egyikőjük sem volt német,mi több,Imrédy épp azért lett lemondatva,mert részben zsidó volt.Minekutána mind a németek,mind a nyilasok rekviráltak,mint bárki mástól,az SS erőszakkal besorozott minden munkaképes svábot,aligha valószínű,hogy ezért a mo.-i németeket terhelné bármilyen felelősség.1990-ben Antall-Kohl megállapodás alapján erősítették meg a párizsi béketárgyalások során felmért 5 millió aranymárkás kártérítést,amitől az akkori magyar kormány eltekintett.Ez a '44.márc.19-45.április 13 közötti időszakra vonatkozik.Egyéb követeléstől a magyar állam írásban elállt.

Vajon mit nem akarsz (szándékosan) érteni az utolsó mondatból? Az NSZK gazdag,de ez messze nem jelenti,hogy bőségesen támogatná a mo.-i németeket.

Végezetül: ez a téma arról szól,hogy ma,Mo.-on politikai alapon döntik el,melyik kisebbségben,milyen mértékben érdemes támogatni,és ezt elfogadtatják a két kisebb párttal.A MIÉP,a radikális nemzeti erő pedig jelen sem volt a bizottság munkájában,ezen volna inkább érdemes gondolkozni.

Előzmény: Öjv (10)