zsele5 Creative Commons License 2003.06.02 0 0 42
Nem, az egészre.
Önkormányzatostul,főhivatalostul,etc.
Az életpálya modellel csak a főtisztviselői karban próbáltak kialakítani "szakember" réteget, akiknek nem kell a kormányváltásoktól rettegni.

Példa:

Lakóhelyem/ kisváros / önkormányzata át kívánja venni a szomszéd település / falu / irányítási rendszerét az új /Fideszes/ polgármester ösztökélésére,mert hiány van a költségvetésben.
A két település méretben,feladatban hasonló egymáshoz.A szomszéd falu / szoci/ polgármesteri hivatalában jókedv,hatékonyság és kis létszám.
A miénkben gáncsoskodás,lakossággal szembeni pökhendiség,slendriánság és 2,5-szörös létszám ugyan arra a feladatmennyiségre.Nem merték elbocsátani korábban az alkalmatlanokat, mert a többiek jó érzékkel furtak meg minden ilyen döntést. Féltek ezektől a többnyire idősödő személyektől, mert az egész településre kiterjedő pletyka áradatot egyik választott képviselő sem kockáztatta meg.A korábban eltávolításra kerülök között is a fiatalok voltak túlsúlyban, mondván könnyebben találnak munkát.
Országos szinten az elmúlt 10 év ellenére számos közigazgatási helyen lehetne elbocsátani a "dolgozók" felét, és senki sem venné észre a hiányukat.

Látható a mostani kormány igyekezete a létszám duzzasztásra a minisztériumoknál.:))

Előzmény: FikaNick (41)