imesz
2003.06.02
|
|
0 0
39
|
Kedves Pelle Andrea!
Egy kis problémám lenne, nem biztos,hogy betegjogi, de munkajogi az tuti. A helyzetem a következo:19 éves Szlovákiában élo fiatal vagyok, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem kihelyezett karán tanulok Révkomáromban/Szlovákia/ - Nappali tagozatos képzésban veszek részt, a BKAE magyarországi hallgatói tanulmányi jogviszony-igazolásával rendelkezem, de nincs Magyarországon állandó lakhelyem és állampolgárságom is szlovák.
Rendelkezem magyarországi diákigazolvánnyal és adószámmal, magyar igazolvánnyal is. Diákmunkát szeretnék vállalni a nyáron, ám ehhez TAJ-számra is szükségem lenne. El is mentem a tatabányai megyei egézségügyi pénztárba /kb.már vagy ötször/,ahol hosszas intézkedés után az ott dolgozó hölgy azt mondta, hogy csak akkor tud számomra TAj - számot generálni, ha munkaszerzodést tudok felmutatni. Munkaszerzodést viszont csak akkor tudok kötni, ha már rendelkezem TAJ - számmal. Szóval ez egy 22-es csapdája. Ráadásul a diákmunka központ/Meló-diák/is csak TAJ-számmal rendelkezoket vesz fel a tagjai közé - így ok sem tudnak munkát kínálni,amíg nincs TAJ- számom. Mégis mi ilyenkor a teendo? Hogyan juthatnék TAJ számhoz?
A segítséget elore is köszönöm. |
|