abraxas Creative Commons License 2003.05.26 0 0 1
Nos, az én elfogult értékelésem szerint a gyerek értelmes, csak nem használja ki a készségeit.
Tipikusan a hölgyeknek tulajdonított sémát követi: inkább mechanikus, mint logikus a gondolkodása.
Amire van kész sablonja, azt játszva megoldja, de ha nem talál sablont a "referenciatárban", akkor felteszi a kezét, és meg sem próbál saját kútfőből eredményre jutni. "Legjobb" esetben is csak tippelget ilyenkor.
Elsősként még hisztirikus rohamot kapott ilyenkor, negyedikesként már ezt szerencsére elhagyta. Ha rászorítják a probléma megoldására, akkor többnyire meg tudja találni a helyes megoldást, ebből gondolom, hogy a képesség megvan, csak nem aknázza ki. Arra viszont nem tudtam rájönni, hogy "kényelmi" vagy érzelmi okokból. Jó ideig meg volt róla győződve, hogy ő buta. Gondolom ez a mostani ötlet is erről a tőről fakadhat. 4 év alatt sikerült meggyőznünk az ellenkezőjéről, és éppen ezért félek egy kicsit a dologtól. Mert ha elrontja a tesztet (amire a fentiek fényében van esély), egy életre bebetonozza magában a kisebrendűségi komplexust.
Ha meg nem hagyom, hogy kipróbálja magát, akkor azt hiszi hogy biztos vagyok a kudarcában.
Nehéz ügy.
Előzmény: tünde.sz (0)